Trač ili istina: Grupa “Sanšajn” ponovo zajedno

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 11 Jun 2012

Beogradski hip-hop/rep sastav “Sanšajn”, predvođen jedinim originalnim članom, pevačem Banetom Bojovićem, objavio je novi singl “Sun” koji se premijerno zavrteo na MTV pre nekoliko dana.

I ovu stvar, baš kao i prošlogodišnju “Nina-nana”, Bojović je uradio sa Vladimirom Stojićem, poznatim i kao Atman Aktiv, koji je producirao prva tri studijska albuma “Sunčevog sjaja”. Miks je rađen na Malti, a kada je Atman pesmu pustio Srbima koji žive u ovoj ostrvskoj državi, oni su toliko bili oduševljeni da su snimili prateće vokale koji se čuju na kraju numere.

“Pesma je rađena sa jasnim ciljem da bude puna pozitivnog naboja i jakog motivacionog karaktera”, kaže Bane Bojović.

“Iskustvo je već mnoge ljude naučilo da u životu nije najbitniji uspeh, kako ćeš “zabadati udarce”, već kako ćeš uspeti da izdržiš udarce svih mogućih vrsta koje život nameće i ići dalje, ići napred!”

“Sanšajn” je nastao 1994. godine, a članovi grupe uvek su voleli da eksperimentišu sa zvukom i idu dalje u različitim pravcima, što dokazuje i novi singl “Sun”. Po mišljenju vođe benda, energija koju zračiš jednaka je onoj koju privlačiš. Svaka reč i misao imaju svoju frekvenciju, a čovek sam mora da smogne snage da napravi promenu u sebi, počne da prašta, da zrači pozitivnom energijom i bude zahvalan.

- Nikola Tesla je rekao da je telo elektromagnetno polje, a duša svetlost – objašnjava Bojović. – To znači da od reči i misli koje izgovaraš zavisi da li će elektromagnetno polje biti pozitivno ili negativno. Daleko od toga da sam uspeo u tome, ali mi je tendencija da idem ka ovom što govorim. Svi uspešni ljudi su intenzivno razmišljali i pričali samo o stvarima koje vole.

“Sanšajn” će novu pesmu koncertno predstaviti na festivalima tokom leta. Prvi je zakazan za 23. jun u Kruševcu, gde će “Sanšajn” uz novosadski “Ritam nereda” biti glavna zvezda, a zatim slede Vladičin Han (28. jul), Paraćin (3. avgust), plaža Jaz kod Budve (5. avgust) i beogradski “Bir fest” (18. avgust). Kako kaže Bane, leti se festivali otvaraju sami od sebe, dok se samostalnim koncertima “krpiš na jesen i zimu da preživiš”. Bez obzira na to što imaju nekoliko novih pesama, “Sanšajn” ne planira da u dogledno vreme snimi novi studijski album.

- Čekam da objavimo još nekoliko singlova, pa ćemo se pozabaviti drugim delom ploče – dodaje Bane. – U septembru planiramo da objavimo pesmu “Arija M”, a kada “izbacimo” pola albuma, uradićemo i drugu polovinu i objaviti ga besplatno preko interneta, jer diskografija u Srbiji gotovo da ne postoji. Album ćemo najverovatnije objaviti do kraja sledeće godine.

Reklame

Ostavite komentar