Amerikanci snimaju svoju verziju “Sulejmana Veličanstvenog”

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 25 Jul 2012

Ogroman uspeh turske serije “Sulejman Veličanstveni“ u svetu, naterao je Amerikance da brže-bolje spreme i svoju verziju serijala o usponu i padu Otomanskog carstva, a mini-seriju “Harem“ će producirati kompanija “Starz“ koja je realizovala popularni serijal “Spartak“.

Planirano je da “Harem“ ima šest epizoda i biće zasnovan na originalnoj ideji glumice Đine Geršon, a scenario će raditi Ana Pikok, scenaristkinja prvog dela filmskog serijala “Hronike Narnije“.

U centru pažnje serije “Harem“ će biti prelepa robinja Rokselana čijom je udajom za Sulejmana počelo doba “Vladavine žene“. Snimanje “Harema“, koji će zajedno producirati “Starz“ i Bi-Bi-Si, trebalo bi da počne do kraja godine. Budući da je “Spartak“ obilovao scenama seksa i krvavih borbi, što se pokazalo kao dobitna kombinacija, možemo samo da naslutimo kako će tek “Harem“ izgledati.

Inače, Amerikanci obično ignorišu serije koje nisu sa njihovog govornog područja, retko ih pominju u medijima, a još manje prikazuju, ali kada su čuli da su producenti najgledanijih turskih serija samo od prodaje prava na Bliskom Istoku prošle godine zaradili više od 60 miliona dolara, brzo su promenili ploču.

Za sada nisu poznata imena glumaca koji će se pojaviti u seriji “Harem”, a ko zna, možda Bred Pit umesto u turskom “Sulejmanu”, završi u njegovoj američkoj verziji.

Reklame

Ostavite komentar