Policija podnela prijavu protiv Makse Ćatovića

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 10 Jul 2012

Protiv Makse Ćatovića (62), odgovorne osobe u firmi “Komuna produkcija”, novosadska policija podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da je nenamenski potrošio sredstva namenjena za organizaciju kulturnih manifestacija koje nikada nisu održane, saopšteno je danas u Novom Sadu.

U saopštenju kaže se da se Maksa Ćatović tereti da je nenamenski potrošio novac dobijen od kompanije “Trejler” za deo troškova realizacije projekta “Na lepom plavom Dunavu”, koji nikad nije sproveden, i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist, i za svoje preduzeće i za sebe lično.
On je osumnjičen da je prikrio poslovnu dokumentaciju “Komuna produkcije”, odnosno da je nije učinio dostupnom nadležnim državnim organima.

Maksu Ćatovića (62) krivična prijava tereti za tri krivična dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.
Krivična prijava je podneta i protiv Petra V. (33), zbog sumnje da je nenamenski potrošio 19 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada, koji su bili namenjeni za dve kulturne manifestacije, “Na lepom plavom Dunavu” i za muzički festival “Janika Balaž”, koje nikada nisu održane. Petar V. se tereti da je, kao odgovorna osoba u kompaniji “Trejler”, pribavio protivpravnu imovinsku korist za svoje preduzeće od blizu 10 miliona dinara, kao i za privredno društvo “Komuna produkcija”, u iznosu od više od devet miliona dinara.
Vlasnik “Komune” Maksut Maksa Ćatović oštro je danas kritikovao policiju zbog toga što je podnela krivičnu prijavu protiv njega i optužio je za nezakonito ponašanje.
“Ovo je samo jedna šarada koju nažalost plaćaju građani Srbije”, rekao je Ćatović agenciji Beta i dodao da je ranije podneo prijavu protiv inspektora iz Policijske uprave Novi Sad za nezakonito ponašanje prilikom istrage.
Prema njegovim rečima, policija nije mogla da podnese prijavu, jer je ona već podneta, a jedino je tužilaštvo moglo da je dopuni. Precizirao je da je pre skoro tri godine krivičnu prijavu podneo gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zbog organizovanja nekih kulturnih manifestacija u vreme nekadašnje gradonačelnice Maje Gojković.
“Tužilaštvo je prihvatilo krivičnu prijavu i naložilo policiji da uradi određene istražne radnje, pa je prijava umesto NN osoba dopunjena imenima konkretnih osoba, uključujući i mene”, naveo je Ćatović.
On je naveo da su novosadski policijski inspektori sprovodili istragu i van područja svoje mesne nadleznosti, kao i da su od portira u jednoj zgradi u Novom Sadu tražili da im otključa njegov nedovršeni stan, kako bi proverili da li je on unutra.
“Dokle postupak izlazi van standarda istrage, govori i podatak da su čak išli i u jednu firmu da provere zašto je beskamatno pozajmila pare ‘Komuni’”, naveo je Ćatović.
On je demantovao i navode policije da muzički festival “Janika Balaž” nije održan i rekao da postoje i televizijski snimci Televizije Vojvodine sa tog festivala.
“A festival ‘Na lepom plavom Dunavu’ nije održan jer se Pavličić usprotivio promeni termina i tražio od ‘Trejler kompanija’ da vrati pare, što ovaj nije mogao jer je već ‘Komuni’ prebacio pare, a ‘Komuna’ je prebacila pare izvođačima, o čemu postoji uredna dokumentacija”, rekao je Ćatović i demantovao navode policije da je “Komuna” uskraćivala podatke prilikom istrage.

Reklame

Ostavite komentar