Šiptarski hakeri oborili sajt “Beogradskog sindikata”

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 25 Jul 2012

Zvanični sajt beogradskog hip-hop sastava “Beogradski sindikat” je hakovan, i na njemu se umesto vesti o bendu, snimaka nastupa i diskografije može pročitati samo poruka “I love Kosova” i potpis hakerske grupe “Alboz”. Umesto muzike BS-a, sa sajta odjekuje pevanje hodže.

Stranice benda na društvenim mrežama zatrpane su porukama fanova koji im skreću pažnju na napad hakera, ali skoro 24 sata nakon napada, sajt još uvek nije vraćen u normalu.

“Ovo je treći napad u deset dana, i pokušaćemo da sajt uskoro vratimo u funkciju, ali i da ga zaštitimo koliko god možemo”, kaže Darko Marjanović iz “Sindikata” i dodaje:

“Poslednji put probali smo neke nove mere zaštite, namučili se sa njima čitavih sedam dana, ali izgleda da ćemo morati nivo zaštite da dignemo na viši nivo jer smo očigledno stalno na meti napada. Sve oko sajta radimo sami, pa je moguće da će potrajati“.

Marjanović kaže i da je sajt oboren treći put za desetak dana, kao i da je ovo šesto ili sedmo obaranje u poslednjih godinu dana.

“Uzrok napada je verovatno velika posećenost sajta, činjenica da smo iz Srbije i vrednosti za koje se mi kao grupa zalažemo”, zaključio je on.

Reklame

Ostavite komentar