Zaječarska gitarijada opet regionalni festival

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 08 Jul 2012

Tradicionalna Zaječarska gitarijada biće održana od 9. do 12. avgusta u najrokerskijem gradu na području eks- Jugoslavije. Ova muzička manifestacija, koja je bila odskočna daska mnogim mladim bendovima, ove godine ponovo je otvorila vrata za demo izvođače sa prostora bivše SFRJ.

Žiri u sastavu Dragiša Radulović, Branimir Lokner i Đođe David od oko 170 prijavljenih demo-bendova, odabrao je 12 koji će imati priliku da se bore za vredne nagrade.

- Posao nam nije bio nimalo lak. Iz godine u godinu kvalitet izvođača na ovdašnjim prostorima rapidno raste. Ipak, teškom mukom izdvojili smo dvadesetak bendova, od kojih smo kasnije izabrali 12 najboljih. Siguran sam da će publika uživati u nastupima takmičara koji ni u kom segmentu po kvalitetu ne zaostaju za većinom afirmisanih imena – rekao je muzički urednik i promoter manifestacije Dragiša Radulović.

Odabrani bendovi imaće priliku da od 23. do 30. jula učestvuju u Rok akademiji u Zaječaru, u organizaciji Timočkog omladinskog centra, gde će moći da unaprede svoje znanje. Program Gitarijade održaće se na dve pozornice: World Music Stage i Rock Stage, na ovoj drugoj nastupiće Bajaga i „Instruktori“, „Hladno pivo“, „Ajsbrn“, „Obojeni program“ i „Let 3“. Organizatori su najavili da će se na rok pozornici pojaviti još jedno veliko ime, ali nisu želeli da otkriju o kome je reč.

Reklame

Ostavite komentar