Ceca u Guči za 35.000 evra

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 01 Aug 2012

Spremni smo i Sabor bi već sutra mogao da počne! Dočekaćemo i na ovom 52. saboru trubača veliki broj domaćih i inostranih gostiju, onako kako to samo nama priliči, domaćinski, srpski.

Ovo je u sredu u Dragačevskoj prestonici izjavio Mladomir Sretenović, prvi čovek saborskog odbora i predsednik opštine Lučani, napominjući da će najveća trubačka fešta na svetu biti otvorena u ponedeljak, 6. avgusta u deset časova, kada će uz intoniranje saborske himne „Sa Ovčara i Kablara“ saborsku zastavu podići operska diva Radmila Bakočević, rodom iz Dragačeva.

Kako je najavio Adam Tadić, direktor Centra za kulturu sport i turizam u Guči, centralni događaji na saboru održaće se poslednja četiri dana. U četvrtak će biti održan koncert „Virtuozi trube“ – međunarodno takmičenje 12 trubačkih orkestara iz celog sveta, a potom koncert Dejana Petrovića kao i evropske di džej zvezde Šantela.

- U petak u 23 predviđen je tradicionalni ponoćni koncert, na kome će nastupiti finalisti ovogodišnjeg sabora. U subotu od 21 čas je finalno takmičenje. U vreme zasedanja žirija koncert će održati Miroslav Ilić – rekao je Tadić.

Poslednjeg dana sabora u nedelju, zakazan je spektakularni koncert najveće srpske folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović kao i koncert trubačkog orkestra Dejana Lazarevića. Organizatori najavljuju da će cena ulaznica za ovaj koncert iznositi simboličnih 300 dinara dok će svi ostali koncerti i programske aktivnosti biti potpuno besplatni za sve posetioce.

Guču ovih dana posećuju brojni ugostitelji iz svih krajeva Srbije, koji će u vreme Sabora imati ugostiteljske objekte u dragačevskoj varoši. Zasad nije poznato kolike će cene biti u njihovim cenovnicima, ali ono što smo saznali je da će porcija dragačevskog svadbarskog kupusa biti oko 250 dinara, kilogram prasetine 900, a jagnjetine od 1.300 do 1.500 dinara. Cena pića biće oko 200 dinara.

Reklame

Ostavite komentar