Čola oduševio Makedonce

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 02 Aug 2012

Nekrunisani kralj jugoslovenske i srpske pop muzike Zdravko Čolić održao je u sredu veče, posle 14 godina, tročasovni koncert na stadionu “Biljanini izvori“ u Ohridu, pred oko 10.000 posetilaca. Publika uzrasta od sedam do 77 godina horski je pevala Čoline hitove i uživala u njegovom izvanrednom glasu, šarmu, harizmi i neverovatnoj energiji.

Mada je kiša koja je u sredu padala u Ohridu pretila da ugrozi spektakl, nebo se razvedrilo sat i po pred početak nastupa.

Najveća balkanska muzička zvezda i njegov raspoloženi bend su, poput Brusa Springstina koji je na upravo završenoj evropskoj turneji oborio sopstveni rekord u dužini koncerta sviravši u Helsinkiju čak četiri sata i šest minuta, više od tri sata pevao hitove iz svoje 40 godina duge i uspešne karijere.

Čolić se na početku obratio prisutnima na makdonskom jeziku, a specijalno za tamošnju publiku otpevao je pesmu “Južnjaci“, koju do sada nije uživo izvodio. Prvi deo koncerta bio je u crnom odelu, drugi deo u belom, a u pauzi su nastupili bubnjari Dragoljuba Đuričića. Organizator Čolinog ohridskog koncerta pevaču je na raspolaganje dao vilu na jezeru i još dva apartmana po izboru, ali je Čola zajedno sa svojim muzičarima odseo u hotelu “Garden“.
Osoblje hotela bilo je oduševljeno Čolićevom jednostavnošću i ljubaznošću. Kako kažu, Zdravko nije imao nikakve posebne zahteve što se tiče smeštaja i hrane. Na njegovom meniju bila je pasta “napolitana“ i sendvič sa pršutom i tri vrste sira. Čola je u četvrtak pre podne avionom iz Skoplja otputovao u Ljubljanu, odakle će otići u Pulu, gde će u petak uveče, posle četiri godine, ponovo zapevati u Areni.

Reklame

Ostavite komentar