Da nije malo preterala: Karleuša traži milion evra od Ivana Ivanovića!

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 15 Aug 2012

Nakon što je Jelena Karleuša presavila tabak, i to više puta, i podnela čak 98 tužbi protiv Ivana Ivanovića, izvesno je da će se poznati voditelj (ili TV “Prva”), ako sud presudi u Karleušinu korist – naći u problemu.

Jelena Karleusa tuzila Ivana Ivanovica i trazi milion dolara. Skandal.

Naime, kako saznaje Telegraf, Jelena je u gotovo svakoj od 98 tužbi tražila maksimalan iznos koji može da se dobije za povredu časti i ugleda i eventualne uvrede. Koliko tačno novca će pevačici “zalečiti duševnu bol” za sada nije poznato, ali sigurno se radi o višemilionskim iznosima, a prostim sabiranjem dolazi se do vrtoglavog iznosa od 100 miliona dinara, što je za Telegraf indirektno potvrdio i Jelenin portparol Zoran Birtašević. Naime, pretpostavlja se da će svaka tužba biti naslovljena na iznos od milion dinara.

- Uvrede koje je na Jelenin račun izneo Ivanović su toliko eksplicitne, da je za svaku uvredu podneta pojedinačna tužba. Po savetu advokata, dok traje spor, nećemo izlaziti u javnost sa visinom odštete koja se traži od Ivana Ivanovića. Mogu samo da kažem da je u svakoj tužbi tražen maksimalni odštetni iznos koji je predviđen zakonom – izjavio je Birtašević za Telegraf.

Inače, poznate ličnosti u svojim tužbama za uvredu najčešće traže milionske iznose, što uvek izaziva veliku pažnju javnosti, ali takve iznose sudovi skoro nikad ne dosuđuju. U praksi stvari stoje malo drugačije – sud prvo odlučuje da li je izvršeno krivično delo uvrede, a ako jeste sud donosi odluku koliki je novčani iznos adekvatan nanetoj uvredi. Najčešće se dosuđuju iznosi od 50.000 do 150.000, dok je maksimalni iznos oko 200.000 dinara.

Prost račun pokazuje da, ukoliko sud presudi u svih 98 slučajeva u korist Jelene Karleuše, i dosudi neki od maksimalnih iznosa (150 ili 200 hiljada dinara), Ivanović će morati da plati između 15 i 20 miliona dinara! Da vam bude lakše, radi se o iznosu koji se kreće od 125.000 do 170.000 evra.

Sa druge strane, Ivan Ivanović se ne oglašava, čak ni na svom Tviter nalogu.

Ivan je na odmoru i neće komentarisati ovaj slučaj – poručila je Ivanovićeva asistentkinja, koja se javila na telefon poznatog voditelja.

Reklame

1 komentar

  1. Blablatuc said on 16/08/2012 at 10:44

    Ha ha ha…..lepo je kada imas visoko misljenje o sebi… ali sve do onog trenutka kada tvoj ego ne ugrozava druge…! Ivanovic bi trebao da trazi odstetu u ime svih nas, sto nas ova diva sto ne zna da peva terorise svojim budalastinama i pravi sebi reklamu bez pokrica……Kad takvih vise ne bude na sceni Srbije… znacemo da su se stvari promenile! Zivela prava muzika!

Ostavite komentar