Jelena Rozga tuži Hrvatsku Strazburu

Izvor: Press online
Postavljeno 04 Aug 2012

Pevačicin advokat Damir Pokupec izjavio je da su informacije koje su proteklih meseci objavljene u medijima da je Rozga Hrvatskoj dužna pola miliona kuna, baš kao i napisi da se ona nije odazivala na poziv Poreske uprave kako bi objasnila nesrazmeran odnos između prihoda i imovine, netačni i neutemeljeni.

On tvrdi da pevačica nije na popisu poreskih dužnika koje je objavilo Ministarstvo finansija i da će zbog nastale štete ona tužiti sve medije koji odbiju da objave ispravku netačnih navoda, a zaštitu zbog blaćenja nedužna plavuša potražiće i na Sudu za ljudska prava.

- Trenutno ispitujemo koliko su povređena ljudska prava Jelene Rozge time što su mediji tokom više meseci objavljivali neutemeljene i netačne informacije da je ona državi dužna porez. Zbog toga na nju traje medijski pritisak u medijskom prostoru u kojem ona radi i od kojeg zavise njena karijera, uspeh i egzistencija – rekao je advokat za „Jutarnji”, i dodao da će se obratiti domaćim i inostranim institucijama za zaštitu ljudskih prava:

- Iskoristićemo sve zakonom predviđene mere da zaštitimo ljudska prava Jelene Rozge. Nju niko nije zvao u Poresku upravu, a rešenja koja je dobijala podmirivala je u celosti.

Reklame

Ostavite komentar