Lenonov ubica ostaje u zatvoru

Fotke postavljene 23 Aug 2012


Marku Dejvidu Čapmanu, koji je pre 32 godine ustrelio bivšeg “Bitlsa” Džona Lenona, po sedmi put je odbijen zahtev za uslovnu kaznu, saopštili su danas zvaničnici.

Čapman se na saslusanju odbora za dodelu uslovne kazne pojavio u sredu ali mu uslovna kazna, i pored dobrog ponašanja u zatvoru, nije odobrena, prenosi AFP.

“Vaše oslobađanje u ovom trenutku podrilo bi poštovanje zakona i trivijalizovalo bi tragičan gubitak života koji ste vi izazvali kao resultat gnusnog, neisprovociranog, nasilnog, hladnog i proračunatog zločina”, navodi se u presudi.

Čapman (57) služi kaznu od 20 godina do doživotne robije zbog toga što je četiri puta ustrelio Lenona u leđa, ispred muzičarevog stana u Njujorku 8. decembra 1980. On je priznao krivicu za ubistvo.

Od 2000. na svake dve godine izlazi na saslušanja za uslovnu i do sada je svaki put bio odbijen.

Poslednje saslušanje održano je 2010. kada je tročlano veće pismenim putem poručilo da je Čapman pokazao “nepoštovanje prema normama našeg društva i svetosti ljudskog života”.

Posle tog saslušanja, odbor za uslovne primio je na desetine pisama u kojima se od njih traži da ne oslobode Čapmana, uključujući i pismo Lenonove udovice Joko Ono koja je rekla da veruje da je Čapman opasan po nju, Lenonova dva sina, javnost i samog sebe.

Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija

Ostavite komentar