Ruske anti-LBGT grupe tuže Madonnu

Izvor: mtv.rs
Postavljeno 19 Aug 2012

Nakon što je na koncertu u Sankt Petersburgu podelila narukvice na kojima su napisane poruke protiv homofobije posetiocima u publici, kojima je poručila da se “izbore za svoju slobodu”, Madonnu je sačekala tužba anti-LBGT aktivista.

Oni tvrde da širenjem poruka podrške LBGT populaciji, Madonna promoviše “gay životni stil”, što nije u skladu sa tradicionalnim vrednostima ruske države. Članovi organizacija Unija ruskih građana, Narodna skupština i Nova velika ruska partija zahtevaju odštetu od 10,5 miliona dolara zbog pretrpljenog “stresa i duševne boli”.

Alexei Kolokov, jedan od aktivista spomenutih grupa, kaže: “Možda ljudi ne vide vezu, ali ako neko dete postane gej ili lezbijka posle Madonninog koncerta, manje se dece rodi, a onda ova velika zemlja ne može da brani svoje granice – mene to mnogo plaši.”

Madonnu je kontroverza pratila i na koncertu u Moskvi gde je podržala tročlani ženski pank bend Pussy Riot, koji je u tom trenutku očekivao suđenje zbog performansa izvedenog u crkvi Hrista Spasitelja protiv ruskog premijera Vladimira Putina. Devojke su juče osuđene na dve godine zatvora zbog huliganstva i širenja verske mržnje.

Izvor: NME.com

Reklame

1 komentar

  1. Nadja-baba kurana said on 19/08/2012 at 15:39

    ova marora je zlo ove planete!

Ostavite komentar