Skandal: Karleuša ima samo 11%, a Ceca 28% pravih folovera

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 24 Aug 2012

Uticaj na društvenim mrežama, pre svega na Tviteru, postao je u poslednje vreme jadna od najbitnijih stvari u državi. Estradne zvezde, političari, sportisti, ali i neki samozvani VIP-ovcineprekidno se trude da svoje fanove i pratioce obaveste o aktivnostima, ali se i potajno takmiče u disciplini – “čiji je veći”… Uticaj, razume se.

Veb sajt fakers.statuspeople.com dao je mogućnost da saznate koliki je zaista uticaj “uticajnih”, koliko pravih, koliko neaktivnih, a koliko lažnih pratilaca na Tviteru imaju Ceca, Karleuša, Vlado Georgiev, Ivan Ivanović, Stanija, Novak Đoković, Pokojna Mileva, Mlađan Dinkić, Nenad Čanak…  I naravno, koliko je vaših tviter “fejkera”.

Tviteraš @protekcija (Sumnjivo lice), koji je “provalio” ovaj zanimljivi sajt kaže za Telegraf:

- Sumiram, nema nikog ko na estradi nije kupio folovere i u proseku estradnjaci imaju oko 25% pravih folovera, političari oko 50%, a neki “uticajni” imaju i ispod 50%. Ovaj servis funkcioniše po veoma jednostavnom principu: – Pratioci koji nemaju pratioce i pratioci koji nemaju tvitove, retvite, favorite, itd. su lažni (fake). To se lako izračuna.

Telegraf je testirao desetak najpoznatijih VIP tviteraša i došao do zanimljivih rezultata. Recimo,Jelenu Karleušu, za koju se osnovano sumnja da je nedavno kupila više od 20.000 folovera prati samo 11% pravih tviteraša. Od ukupnog broja (57.033) je i 32% pravih i 57% neaktivnih. Sličan procenat ima i Ceca Ražnatović (31% lažnih, 28% pravih, 41% neaktivnih, od 30.591)Vlado Georgiev, koji može da se pohvali velikim brojem pratilaca ima samo 26% pravih, dok mu je 34% neaktivnih, a čak 40% lažnjaka. Kod političara, makar aktivnih na tviteru situacija je malo bolja, tako da Dragan Šutanovac može da se pohvali da ima 57% pravih pratilaca, Mlađan Dinkić 50%, a Nenad Čanak 52%. Voditelj Ivan Ivanović je u svojoj branši tviter car, ali ga prati samo jedna trećina (34%) pravih folovera, dok Ognjena Amidžića prati dva procenta više (36%). Vodeća tviter starleta Stanija Dobrojević ima čak 39% pravih i samo 22% lažnjaka.

I za kraj, ni najveći nisu imuni na lažnjake. Najpoznatija Tviterašica “s onog sveta”, Pokojna Milevaima impozantnih 44% pravih pratilaca, dok  kralj svih srpskih tviteraša (ali i ostalih punoletnih Srba)Novak Đoković ima neverovatnih 1.181.964 pratilaca, ali nisu svi pravi. Dapače, čak 28% Noletovih folovera su foliranti, a samo 26% njih su zaista pravi i aktivni pratioci teniskog maga. Ostali su neaktivni.

Za kraj, napomena da pomenute zvezde (osim onih koji su kupovali pratioce) ne mogu da utiču na to da li će njihovi foloveri biti lažni, pravi ili neaktivni. Ali mogu samo da znaju koliki im je… uticaj, razume se.

(Telegraf.rs)

Reklame

Ostavite komentar