Skandal: Pretnje Radošu Bajiću zbog “Ravne Gore”

Izvor: trojka.rs
Postavljeno 06 Aug 2012

Scenarista i reditelj Radoš Bajić izjavio je za Blic da prima pretnje zbog nove serije “Ravna Gora” koju snima tek nekoliko dana iako niko do sada nije video nijednu scenu. Bajić je rekao da ima velike traume, ali i da može da pretpostavi ko mu preti.

Mogu da pretpostavim, ali ne mogu da vam kažem. Pretnje glase ovako: “Vodi računa šta radiš”, “Znamo gde živiš” ili “Radoše Bajiću, zagriz’o si mnogo, vodi računa da ti ne zastane u grlu i da se ne ugušiš - otkrio je Bajić.

Reditelj serije koja je digla veliku prašinu dodao je da nije prijavio ove pretnje policiji i da će se braniti sam istinom, a ukoliko do toga dođe veruje da će ga zaštiti država.

- Možda to što želimo da kažemo da je u Srbiji došlo vreme potpune slobode. Ovo nažalost još nije vreme blagostanja, radosti i napretka, jer smo siromašna zemlja u velikim problemima, jer nas rastaču sa svih strana, jer smo namešteni na takvom mestu da svi hoće da pređu preko naših kukuruza, vinograda i bašta… Ali želim da verujem da živim u zemlji u kojoj mogu slobodno – odgovorno pritom – tumačiti sadašnjost i sanjati o budućnosti, ali i ozbiljno i analitički sagledavati prošlost - izjavio je Bajić na pitanje šta je toliko opasno u seriji koju snima.

Poznati reditelj je na kraju zaključio da osobe koje mu prete ne mogu da podnesu činjenicu da postoji i druga strane medalje, ali je rekao i da je potpuno čist i da se varaju svi koji misle da će ga uplašiti.

Reklame

Ostavite komentar