Žurka za Milicu Mandić

Izvor: Novosti.rs
Foto: A. Stevanović
Postavljeno 17 Aug 2012

Po starom srpskom običaju da slavljenike ljubimo tri puta, Srbija je napravila i treći doček za “zlatnu” Milicu Mandić. Na splavu “Ringišpil” na Savi okupili su se familija, prijatelji, poznanici i njena sportska porodica iz “Galeba”, kako bi još jednom dočekali devojku koja je donela 101., a prvu zlatnu medalju našoj zemlji na Olimpijadi u Londonu.

Dok je prilazila lokalu, sa splava se orilo “Milice, Milice”. Skromna devojka koja tek polako shvata šta je učinila za našu zemlju ponovo se zahvalila svima koji su se podržali, a najviše njenom treneru.

- Hvala vam, ovo su nezaboravni dočeci, ja više i ne znam šta da kažem – iskrena je Milica – Želim još jednom da se zahvalim svima koji su nas podržali i koji su tu da sve ovo podelimo zajedno. Kada samo vidim šta smo uradili, naježim se.

Goste, među kojima su bili i premijer Ivica Dačić, Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, sestre Moldovan, pozdravio je i trener Dragan Jović Gale.
- Uspeli smo da uradimo što smo zamislili i da skrenemo na nas pažnju. Ovo je plafon. Znali smo da ćemo doći do cilja, a išli smo na medalju – rekao je Gale.

Sportistima i okupljenim Milicinim prijateljima obratio se i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
- Čast je biti deo ovog tima. Milici želim puno uspeha i da nastavi gde je stala – kazao je Divac.
Kada je završen formalni deo, društvo se opustilo. U Milicinu čast otvoren je šampanjac, a onda se nastavilo uz muziku.

Reklame

Ostavite komentar