Emir Kusturica konačno snima novi film

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 24 Sep 2012

Emir Kusturica je na konferenciji za novinare u Sank Peterburgu rekao da radi na novom filmu pod nazivom “Ljubav i rat” i da će gledaoci moći da u tom ostvarenju ocene ne samo njegov režiserski rad, nego i glumački.

Režiser je dodao da će igrati u sva tri dela filma koji govori o istoriji čoveka u tri različita perioda rata, a završni deo će biti posvećen preobražaju junaka koji postaje monah.

“Taj monah radi u manastiru sa kamenom. Pošto završi svoj rad, on ostatke kamena stavlja u torbu i penje se na vrh najviše planine odakle te ostatke prosipa”, ispričao je Kusturica.

On je takođe otkrio da će muziku komponovati njegov sin.

“Nadam se da će film s kojim ću se vratiti na filmski festival biti novi početak u mom stvaralaštvu, jer ću u svom radu koristiti nove savremene tehnologije”, rekao je Kusturica, a preneo “Itar-tas s”.

Srpski režiser je visoko ocenio nivo peterburškog filmskog foruma, a kako je naveo, posebno mu imponuje ideja organizatora da objedine muziku i film.

Naime, proteklog vikenda u blizini glavnog prostora na kojem se održava filmski forum održan je veliki dvodnevni kocert pod otvorenim nebom, čije je finale bio nastup Kusturičinog “The No Smoking Orchestra”.

Na konferenciji za novinare predstavljene su i glavne nagrade filmskog festivala – zlatni anđeli koje će dobiti kako pobednici u osnovnim nominacijama konkursa, tako i film koji je pobrao najviše simpatija gledalaca.

Na festivalu učestvuje više od 10 filmova iz raznih zemalja, između ostalog iz Irana, Izraela, Belgije, Letonije, Turske, Rusije, Nemačke i drugih zemalja.

Pobednik festivala će biti proglašen u subotu 29. septembra.

Reklame

Ostavite komentar