I Hrvatska ima svog Andreja Pejića

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 23 Sep 2012

Titula “hrvatskog Andreja Pejića” pripisana je 19-godišnjem manekenu Damiru Šeriću koji se pojavio na plakatima za novi “Cro-a-Porter”, međutim on kaže da ga moda uopšte ne zanima.

Šerić se pojavio na plakatima za “Cro-a-Porter” u pozi s aluzijom na Isusa Hrista i odmah dobio status hrvatske verzije androginog modela srpskog porekla Andreja Pejića. Za Jutarnji list, Damir je izjavio da ga je na to nagovorila majka.

“Pošto je na Fejsbuku video moje slike, dizajner Toni Riko poslao mi je poruku da bi voleo da nosim njegovu reviju. Odbio sam jer mi sve to i nije bilo baš privlačno. Još jednom me je pitao i ni tada nisam hteo, ali je moja mama onda sve to pogurala i morao sam da odem”, objasnio je Šerić.

Poređenja s Andrejem Pejićem mu ne smetaju, ali Damir bi ipak voleo da ostvari karijeru na klasičniji način.

“To što sam ja hrvatska verzija Andreja Pejića ne znači puno, jer ima i u drugim zemljama njihovih verzija Andreja, a u svetu je ipak samo jedan. On je prvi koji je ‘isfurao’ ženstvenost u muškom modelingu. Ne smetaju mi poređenja jer je on ostvario veliku i uspešnu karijeru, iako ja baš i ne bih hteo takvu vrstu modnog uspeha”, rekao je maneken.

Privatno, Damir Šerić navodno nije ni najmanje opsednut modom i trendovima.

“Modu uopšte ne pratim i ne znam gotovo nijednog dizajnera po imenu. Uopšte, ne zanimaju me baš trendovi. Oblačim se onako kako mi dođe, zavisi od toga što imam čisto u ormanu. Nemam ni puno stvari, jer mislim da ne treba preterivati. Gotovo uvek nosim patike, volim i farmerke, obične majice, a obožavam da nosim i karirane košulje”, otkrio je Damir za Jutarnji.

Reklame

Ostavite komentar