Kako je Đilas odgovorio glumce od štrajka?

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 24 Sep 2012

Glumci beogradskog pozorišta “Atelje 212″, nezadovoljni svojom upravom, neće 1. oktobra stupiti u štrajk, kako su ranije najavili, saopštila je danas Gradska uprava Beograda.

Glumci tog pozorišta razgovarali su danas sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i prihvatili da Gradski sekretarijat za kulturu formira telo koje će do kraja oktobra analizirati stanje u “Ateljeu 212″ i predložiti rešenje gradskim vlastima.

Tako će se i dalje sve predstave sa repertoara “Ateljea 212″ igrati na obe scene tog pozorišta u već najavljenim terminima, ističe se u saopštenju.

Štrajkački odbor “Ateljea 212″ je prošlog ponedeljka organizovao jednočasovni štrajk upozorenja, zahtevajući smenjivanje upravnika tog pozorišta Kokana Mladenovića.

Štrajkački odbor to zahteva zbog poremećenih odnosa i ugrožavanja ličnog i umetičkog integriteta, a smenjivanje Mladenovića je zatraženo i zbog negativnog nalaza budžetske inspekcije i zbog nepravilnosti u radu “Ateljea 212″.

Upravnik Mladenović izjavio je da neće podneti ostavku na tu funkciju, na kojoj insistiraju nezadovoljni glumci “Ateljea 211″.

Reklame

Ostavite komentar