Kokan Mladenović odgovara: Ništa ne rade, a primaju 62.000

Izvor: Kurir
Postavljeno 21 Sep 2012

Upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović, čiju smenu već mesecima traži 25 od ukupno 33 zaposlena, gostujući u emisiji „Hoću da znam“ na B92 naglasio je da ne postoji nijedan ekonomski i profesionalni razlog zbog kog bi ansambl stupio u generalni štrajk 1. oktobra.

Na pitanje voditeljke Nataše Odalović šta mu znači izjava da neće da da ostavku, odgovorio je da mu je žao što je do skandala došlo, ali da se ne oseća i njegovim vinovnikom.

- Učinio sam sve da do njega ne dođe. Ostavka se podnosi ako ste za nešto krivi i kada snosite odgovornost za loše stanje u nekoj kući, a svi parametri govore da smo mi bili izuzetno uspešni. Svoje glumce beskrajno poštujem, ali ne mislim da od popularnosti možemo da napravimo pravnu kategoriju – naglasio je Kokan:

- Ni profesionalni ni ekonomski razlozi glumaca nisu ugroženi. Ne može da se sve spušta na nivo lične netrpeljivosti. Atelje 212 nije vlasništvo ni njegovih glumaca, niti moje privatno. To je jedna od najznačajnijih institucija kulture u istoriji našeg naroda.

Kokan se osvrnuo i na dokumentaciju koja pokazuje da je kao upravnik potpisao autorski ugovor sa samim sobom kao rediteljem predstave „Kosa“ odredivši proviziju pet posto od prodatih karata, te da je na osnovu toga zaradio 960.277,41 dinar bruto.

- Što se tiče moje „bahatosti“ u vezi s ansamblom, to apsolutno nije tačno. Voleo bih da bilo koji od mojih glumaca kaže da li je na bilo koji način za ove tri godine sankcionisan.

Ja odgovorno tvrdim da nije. Naši glumci, u zemlji gde je prosečna plata građana 30.000, imaju prosečnu mesečnu platu 62.000 dinara! U zemlji gde više nema para ni za šta, pa ni za kulturu, ponašati se tako u maniru slobodnog umetnika, a primati stalnu platu svakog meseca, ne mislim da je moralno – istakao je Mladenović.

Reklame

Ostavite komentar