Najava: Andrea Bočeli u Areni

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 07 Sep 2012

Posle mnogo uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, Bočeli će se ponovo naći na sceni Arene. 

Andreu Bočelija s razlogom nazivaju legendom novog milenijuma poput Karuza, Del Monaka, Korelija. Od trenutka kada se pojavio na festivalu u San Remu 1994. godine počeo je njegov vrtoglavi uspeh. “Mislim da odluku da postanete pevač ne donosite sami, već o tome odlučuje reakcija publike oko vas”, rekao je Bočeli o svom talentu, čiji sjaj ne prestaje da bledi u već osamnaest godina dugoj karijeri.

Bočeli je objavio preko 30 albuma sa izvođenjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta. Nastupao je na najpoznatijim scenama pod dirigentskim palicama čuvenih dirigenata kao što su Zubin Mehta, Seidji Ozava, Valeri Gergiev, Lorin Maazel, a njegovi mentori na početku karijere bili su Pavaroti i Cukero.

Snimio je brojne duete sa svetskim zvezdama. Pesma sa Selin Dion “The Prayer” donela mu je priznanje Zlatni globus, a bila je nominovana i za Oskara. Njegovo ime našlo se i u Ginisovoj knjizi rekorda za najprodavanije albume na američkoj listi klasičnih muzičkih izdanja, da bi u martu 2010. godine dobio i svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, kao jedan od retkih italijanskih umetnika kojima je pripala ova čast.

Informacije o ulaznicama i datumu početka prodaje biće uskoro objavljene.

Reklame

Ostavite komentar