Počinje “Prvi glas Srbije”

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 01 Sep 2012

Uzbudljivija, zabavnija, raspevanija! U subotu 8.septembra u 21h počinje nova sezona najspektakularnijeg muzičkog takmičenja u Srbiji! Preko 5000 kandidata započinje nadmetanje za prestižnu muzičku titulu “Prvi glas Srbije”, a samo jedan je može osvojiti

Muški i ženski muzički talenti iz svih krajeva Srbije predstavljaće svoje vokalne mogućnosti renomiranom, žiriju Vladi Georgievu, Saši Miloševiću Maretu i novoj članici Aleksandri Radović. Svaki kandidat dobiće šansu da pokaže svoje glasovne kvalitete i uveri žiri da poseduje nešto posebno što ga izdvaja od drugih i čini zvezdom.

Prva sezona ovog spektakularnog takmičenja bila je više nego uspešna. Ne samo što je taj TV projekat oborio sve rekorde gledanosti, već su i kandidati koji su ušli u poslednje finalne krugove odmah nakon završetka šoua pokrenuli svoje karijere.

Pobednik Davor Jovanović snima album, a na finalnoj večeri Survivora predstavio je prvi singl “Hipnoza”. I njegove kolege finalisti su nakon završetka muzičkog šoua napravili još veći pomak u karijeri. Prvo je singl snimila Ana Perišić, a za njom su to uradili i Igor Terzija, Nevena Đorđević i Filip Mitrović, kao i Aleksandra Dabić.

Igor, Nevena i Filip su se s novim pesmama veoma uspešno predstavili letos na festivalu u Vrnjačkoj Banji, gde je duet Nevene i Filipa, pesma “Nesrećo”, osvojila drugo mesto, dok je Igor Tezija proglašen za najboljeg debitanta festivala s kompozicijom “Ljubav je to”. Čuveni kompozitor Bane Opačić napisao je “Fališ mi prokleto” za Aleksandru Dabić i pesma je vrlo brzo postala hit!

Kastinzi za Prvi glas Srbije 2012 održani u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, a broj prijavljenih kandidata željnih dokazivanja i uspeha potvrdio je uspeh iz prošle godine, budući da se prijavilo 5.000 talenata.

Ali svetla pozornice ipak nisu toliko velika, pa je u prvi krug izbora ušlo njih 500. Pravila su ista kao i 2011: kandidati će svojim glasom i harizmom pokušati da Aleksandri, Vladu i Saši dokažu kako imaju ono nešto što ih izdvaja od ostalih, a oni koji to ne uspeju biće eliminisani propadanjem kroz rupu.

Nova članica žirija Aleksandra Radović odlično se uklopila i važan zadatak uspešno savlađuje, uz veliku podršku svojih već iskusnih kolega.

Reklame

Ostavite komentar