Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković tatar biftekom do prve pobede

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 24 Sep 2012

Četvrta nedelja Prvog kuvara Srbije počinje i novim zadatkom, a to je danas tatar biftek, kralj među jelima i poslastica među hladnim jelima, kako ga je nazvao Nenad Čanak. Žiri je skrenuo pažnju kuvarima da što sitnije iseku meso da bi se lakše odvojile žilice, zatim da biftek mora sadržati svih 14 sastojaka koji ide u njega i da vode računa o ljutini, jer ne sme da bude preljut.

Posle vremena provedenog u prodavnici, kuvari kreću u spremanje jela. Žiri pomaže kuvarima, a neki od njih se žale da svaki član žirija daje različite savete, pa ne znaju koga da slušaju. Petar je primetio da je izraženo preterivanje kod kuvara, bilo da seckaju meso, bilo da sole, dodaju začine ili žele da zaljute jelo.
Prvi Dinča donosi biftek da ga žiri oceni, i primećuju da ima previše luka, nije razmazao puter na tost i da je nezačinjen.Aleksandra Bursać je stavila puter između dva nepečena tosta, takođe nezačinjeno, što je ona pravdala time da nikada nije probala tatar biftek da bi znala kakvog je ukusa. Mišel je napravio najveću grešku što je stavio puter na biftek, a Big Lale što je dodao začin koji preovladava biftekom, ali je pohvaljen za konzistenciju mesa. Bojana je ponovo pohvaljena za serviranja jela, ali je ovoga puta izostavila kečap, senf i žumance da stavi u biftek. Anin biftek je u sebi sadržao krupne komade luka i krastavaca, a takođje je bio neslan i nezačinjen.

Za razliku od Bojaninog, koji je imao premalo senfa, Marijin biftek je imao previše senfa, pa zato meso nije bilo crveno. Cakana je dobro dekorisala meso, ali je bilo suviše tečno i dodat začin koji inače ne ide u biftek. Marko je rekao da nikada nije pravio biftek i da je mnogo začina zaboravio da stavi, pa je žiriju saopštio da njegovo jelo probaju na sopstvenu odgovornost.

Nemanja je kao i većina takmičara servirao neobrađen tost, još i pretvrd. Anjinom mesu je nedostajalo nekih začina, ali je i ona rekla da nikada nije probala tatar biftek. Smatra je Petar mnogo nadobudan sa svojim komentarima. Najbolji biftek danas je napravila Aleksandra Janković i dobila je najveće pohvale za konzistenciju, dobru umešanost, začinjenost. Pobednica se zahvalila žiriju i napomenula da veruje da su u pobedi imale udela i naočare sa srcima, koje je nosila i da su srca upućena svim gledaocima TV Pink koji prate serijal.

Reklame

Ostavite komentar