Prvi kuvar Srbije: Anja sa svojim timom do nove pobede

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 20 Sep 2012

Pobednica jučerasnjeg dana dobija priliku da bude kapiten i bira članove svoga tima (narandžasti tim), ali i kapitena suparničke ekipe, a to je danas Big Lale (zeleni tim). Današnji zadatak je zajednički i članovi oba tima prave jela koja će probati i oceniti četvoročlana porodica.

Na tabli za meni moraju biti ispisana imena hladnog predjela, glavnog jela, salate i dezerta. Pravi se po jedna porcija svakog jela sa menija. Timovi imaju po pet minuta za dogovor koje jelo spremaju danas, pet minuta za prodavnicu i 45 minuta za spremanje jela. Posle dogovora šta kuvaju i povratka iz prodavnice, timovi kreću da spremaju jela.
Oba tima za predjelo spremaju bruskete ili kako bi Nenad Čanak definisao bruskete – otpaci na okrajke. Bojanse rasekao dok je seckao paradajz, ali je nastavio bez pomoći da sprema bruskete. Laletov tim je pravio bruskete sa sirom, koji nije na meniju, kao i sos od pečuraka i grilovan ananas, koji takođe nisu napisali na tabli, pa im je žiri to zamerio. Posle vremena predviđenog za spremanje, stigli su gosti i prvo im svoja jela služiAnjina ekipa i to: bruskete kao predjelo, cirišku junetinu u sosu sa pirinćem, miks zelenih salata i krastavac sa dresingom, a za dezert im služe piškote u sosu sa slatkim sirom i cimetom. Marko im demonstrira jela i oni su zadovoljni svim jelima koja su probali.
Tim Big Laleta je danas za goste spremao takođe bruskete za predjelo, piletinu punjenju kačkavaljem u sosu od pečuraka sa grilovanim povrćem kao glavnim jelom, šopsku salatu sa sirom i piškote sa žutim filom i džemom kao dezert. Marija služi goste, a Lale je demonstrator. Gosti su takodje zadovoljni i jelima Laletove ekipe, pa smatraju da će danas nijanse odlučiti. Roditelji su za to da je Laletova ekipa bolje kuvala danas, a deca da je to Anjina. Posle izjednačenog rezulata, žiri donosi odluku da su danas deca presudila, bolji timski rad i organizovanost Anjine ekipe, pa ih tako proglašava za pobednika. Njen tim napušta studio i svi takmičari njene ekipe u sali izjavljuju da bi voleli da za nagradu dobiju novac. Poraženi zeleni tim ima zadatak da opere sve sudove od današnjeg kuvanja i da sredi studio. Oni ne znaju zbog čega su danas i izgubili i smataju da žiri favorizuje pojedine članove suparničke ekipe.
Na kraju se Petar izvinio gostima u svoje ime, što su od toliko jela, koliko su mogli da prave, obe ekipe pravile isto predjelo i dezert. Takođe nije mogao da veruje da posle toliko emisija takmičari i dalje prave iste greške pri kuvanju, da su im jela totalno nezanimljiva i da se i dalje bave trivijalnim stvarima, a ne kuvanjem.

Reklame

Ostavite komentar