Prvi kuvar Srbije: Anja Šaranović odnela prvu pobedu

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 10 Sep 2012

Prva emisija druge nedelje takmičenja za najboljeg kuvara počinje zadatkom žirija da se takmičari pokažu kako barataju nožem, pa će prvo morati da odvoje meso od kostiju, tj. da pangluju piletinu, a kasnije će od tog istog mesa praviti jelo po svom izboru.

misica Anja Saranovic

Za panglovanje imaju 10 minuta, zatim još 5 za prodavnicu i 45 minuta za spremanje jela. Posle završene obrade piletine, Big Lale se pokazao kao najbolji u baratanju nožem, pa je kaonagradu dobio 10 minuta više za spremanje svog jela. Takmičari su prionuli na posao, pa tako Aleksandra Janković pravi pileći burger, Mišel pohuje šnicle, Jelica paprikaš, a Anja rolovanu piletinu i breskvama kao prilog. Mariji je savete oko kuvanja davao Petar, a glumica je izjavila da ne smatraja da joj se on time udvara, jer bi onda do sada već pobedila u nekoj emisiji.

Posle 45 minuta, žiri je dao znak za završetak kuvanja i takmičari donose svoja jela na ocenjivanje. Marko je dobio pohvale žirija zbog toga što je koristio i batak i karabatak, a Aleksandra Janković za svoj burger koji je bolji sada nego kada su imali zadatak da naprave burger. Mariji je zamereno da joj je belo meso suvo, a da je Aninojelo neslano kao bolnička hrana. Dinča je pravio jelo iz svog rodnog kraja, leskovačku mućkalicu, ali žiriju nije bilo jasno kako u nju idu tabasko sos, orasi i tikvice, pa je spoj svih sastojaka dao ukus voća, za koje Dinča tvrdi da nije stavljao.

Jedino jelo koje žiri nije večeras probao, bilo je jelo Aleksandre Bursać, pileće belo meso sa termički obrađenim graškom. Nemanja je pravio pileću salatu, koju je žiri nazvao neobično napravljenim sendvičima, što je Nemanju dovelo u mini finale, zajedno sa Anjom i Markom. Dva najbolja jela ove večeri ipak su bila Anjino i Markovo. Markovo jelo je ocenjeno kao ukusno, ali isuviše lako napravljeno, bez većeg truda, pa je tako večerašnja pobednica mlada, plava pa još misica Anja, za koju je žiri rekao da je napravila veliki pomak u dosadasnjem kuvanju. Pobednicu sutra očekuje zaslužena nagrada.

Reklame

Ostavite komentar