Prvi kuvar Srbije: Izbačena Ana Nikolić

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 08 Sep 2012

Došao je i petak, dan kada će jedan od kuvara napustiti takmičenje. Zeleni tim Jelice Sretenović kao nagradu za pobedu u jučerašnjem danu, dobija poštedu da večeras ne kuva, a samim tim i niko iz njene ekipe neće biti izbačen.

Kuvaće samo članovi Nemanjinog tima i neko od njih će napustiti takmičenje. Žiri je saopštio da takmičari spremaju večeras vegetarijansko jelo i to za jednu osobu. Posle 5 minuta provedenih u prodavnici, počinju sa pravljenjem jela. Mišel pravi salatu sa dresingom, Jellena punjene pečurke, Aleksandra Bursać pastu u koju je stavila kiselu pavlaku, što joj je Petar zamerio, a Bojana takođe pastu, koju žiri pohvaljuje. Big Lale je bario više vrsta povrća koje nije začinio, niti stavio ulje, pa je pri degustaciji Petar ispljunuo zalogaj koji je probao. Ana Nikolić je pravila modifikovanu pastu arabiatu, koju kasnije članovi žirija nisu želeli ni da probaju. Marko Kon je pravio krem čorbu od tikvica za čiju je degustaciju žiri morao koristiti viljusku i nož, pribor kojim se čorba ne jede…
Posle predviđenih 30 minuta za kuvanje, žiri je pozvao Mišela i Bojanu da im oceni jelo, i složio da su im specijaliteti ukusni, jedino malo neslani, ali su njih dvoje prvi oslobođeni izbacivanja. Jelleni je žiri pružio još jednu šansu posle probanja punjenih pečuraka, kao i Marku, za čiju su čorbu rekli da je jedina koju su videli da se ne jede kašikom. Jela Ane Nikolić i Big Laleta su ocenjena kao najlošija veceras, pa je jedno od njih dvoje izbaceno. Žiri im je dao još jednu šansu: oboje će probati nepoznato jelo i moraće da pogode, naizmenično, od kojih se namirnica ili začina sastoji. Posle nekoliko tačnih odgovora, Ana je smatrala da jelo u sebi sadrži sirće, što je žiri ocenio kao grešku i rekao da se u gulaš nikada stavlja sirće – pa je samim tim postala prvi takmičar koji je izbacen iz Prvog kuvara Srbije.

Reklame

Ostavite komentar