Prvi kuvar Srbije: Ribu nije lako spremiti …

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 17 Sep 2012

Zadatak pre današnjeg početka kuvanja je da takmičari za što kraće vreme sitnu iseku 10 cenjeva belog luka. Najbrži je bio Bojan i on kao nagradu dobija 3 minuta vremena koje ce moći da iskoristi da pita žiri kako bi danas mogao praviti zadato jelo, a to je riba, i to pastrmka. 

Posle nabavke namirnica u prodavnici, žiri je dao znak za početak kuvanja. Članovi žirija smatraju da ce čišćenje ribe biti najzanimljivi deo zadatka. Petar pomaže Bojani da napravi filete i smatra za Mariju da je mnogo tvrdoglava i da drži do sebe. Danijel smatra da Petar ima nešto protiv njega, a posle Petrove primedbe, čak mu se i isplazio, kada ovaj nije video.

Žiri je dao znak za kraj kuvanja i krenuo u ocenjivanje, pa su tako za Cakaninu mariniranu pastrmku rekli da nisu skinute škrge i da je loše aranžirano jelo. Ona je na to odgovorila Nenadu Čanku da nije imala njegovu pomoć, pa je zato i servirala ribu sa škrgama. Na odlično filetiranu ribu Big Laleta, žiri je imao primedbu da nikada kupus salata ne ide na tanjir sa ribom. Romana je servirala samo jedan prilog uz ribu, a Aleksandri Bursać su rekli da joj pastrmka više lici na barenu nego pečenu.. Nemanjino i Bojanino jelo je ocenjeno kao najbolje, ali je žiri odlučio da im danas najmanje smeta kiselost, pa je tako današnji pobednik Dinča, koji je pravio krutone sa pastrmkom, kaparima i malo vise limuna. Nenad Čanak je rekao i da je Dinča današnji pobednik hohštapleraja, i da da ga sutra čeka zaslužena nagrada.

Reklame

Ostavite komentar