Prvi kuvar Srbije: Romana pravi najbolje palačinke

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 13 Sep 2012

Jučerašnji pobednik Nemanja je kao nagradu dobio mikser, koji ce mu pomoći u pravljenju današnjeg jela, a to su – palačinke. Svaki takmičar će danas praviti po četiri palačinke koje će pored redovnog žirija ocenjivati i specijalni žiri – deca, i to ovaj put četiri devojčice. Posle nabavke namirnica u prodavnici, dat je znak za početak pravljenja palačinki. Svi takmičari se sećaju detinjstva i palačinki kakve su voleli.

Anja prvi put pravi palačinke, Marko pravi sa jabukama, cimetom, suvim grožđem i orasima, Marija sa čokoladom i višnjama, Suzana sa šlagom, vanilom i maskarponeom, a Dinča sa ananasom i čokoladom.Nenad Čanak je dao definiciju palačinki i rekao da su oni kao pica, a pica kao seks: kad je dobro, stvarno je dobro, a kad nije dobro, opet je dobro.
Posle 30 minuta, žiri je dao znak za završetak spremanja jela. Šest kuvara nije ispunilo zadatak, a Petar je zamerio Cakani što je mlela bademe i lešnike na podu, pa je posle taj isti blender stavila na radnu površinu. Četiri današnje finalistkinje su Romana, Ana, Jelica i Suzana i njihove palačinke je probao specijalni žiri – četiri devojčice. One su probale po jednu palačinku od sve četiri takmičarke i bile su jednoglasne u oceni da su Romanine palačinke sa čokoladom i ananasom bile najbolje. Romana je zadovoljna pobedom, jer smatra su deca najveći kritičari i ne mogu se prevariti. Žiri se zahvalio svima i sutra će Romana dobiti svoju zasluženu nagradu.

Reklame

Ostavite komentar