Tariku Filipoviću plene imovinu

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 21 Sep 2012

Glumac i voditelj hrvatskog Milionera mogao bi ostati bez sve svoje imovine. Naime, njega i njegovog kolegu Renea Bitorajca, kao i menadžera Tomislava Kašljevića još pre nekoliko godina tužilo Pučko otvoreno učilište (POU) u Pazinu, jer su tokom predstave izazvali požar. Nedavno im je stigla nepravosnažna presuda da su dužni po 230.000 evra sa zateznim kamatama.

“Da nam uzmu sve što imamo i dalje bismo im bili dužni”, rekao je Filipović.

Tužilac je već jednu njegovu nekretninu, kuću u Istri, blokirao kako bi osigurao povraćaj novca.

Glumci i menadžer su uložili žalbu jer smatraju da su im Opštinski sud u Pazinu, ali i tužilac, nepravedno naneli štetu budući da su osim troškova inventara koji je izgoreo u požaru, a reč je o zastoru i delu bine, kao i prvih nekoliko redova stolica koje su stradale od vode prilikom intervencije vatrogasaca, njima uračunali obnavljanje gotovo cele dvorane.

Čak i Croatia osiguranje, koje je podmirilo štetu Pučkom otvorenom učilištu, takođe tuži.

Incident se desio u leto 2004. godine kada je na predstavi jedna prskalica slučajno zapalila zastor. Publika iz prvog reda upozorila je da nešto gori pa je Rene aparatom za gašenje požara počeo da gasi vatru koja je buknula.

Tragikomično je bilo da je, pošto su glumci upozorili publiku da napusti dvoranu zbog vatre, publika najpre ostala na mestima, smatrajući da je plamen zapravo deo predstave.

Filipović je u jednom trenutku viknuo “požar”, publika se samo nasmejala, tek posle su shvatili da nije reč o delu scenarija već pravi požar, piše Jutarnji list.

Reklame

Ostavite komentar