U Holivudu proradio srpski lobi

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 02 Sep 2012

U Holivudu je konačno proradio srpski lobi. Posle dve decenije negativnih konotacija u tamošnjoj kinematografiji, Srbi nisu više samo ubice, siledžije i primitivci.

Stereotip o politički korektnom negativcu, koji je često bio rezultat izvrtanja stvarnosti, poslednjih dana doživljava svoje urušavanje. Osim pozitivnog odjeka vesti o ekranizaciji životne priče najvećeg srpskog naučnika Nikole Tesle, doktorka Mora Ajls iz popularne američke kriminalističke serije “Rizoli i Ajls” pomaže Srbima u popravljanju imidža.

PRAVDA ILI KLETVA

Da li po pravdi ili po kletvi, tek filmovi u kojima su Srbi predstavljeni kao negativci doživljavaju fijasko u bioskopskim salama i osvrtima kritičara. Počevši sa “Mirotvorcem” Džordža Klunija, preko “Lova u Bosni” Ričarda Gira, pa do “Zemlje krvi i meda” Anđeline Džoli. Ispostavilo se da su ratovi u bivšoj Jugoslaviji zanimljiviji scenaristima nego gledaocima, koji uglavnom ne znaju gde se nalazi Balkan, a kamoli Srbija. Na testu je i poslednji film ove tematike, u kojem Džon Travolta glumi “čistokrvnog” srpskog ratnog veterana Emila Kovača, a hoće li i on doživeti istu sudbinu – saznaće se 2013, kada se očekuje njegova premijera.

 

Reklame

Ostavite komentar