Branislav Lečić: Nisam više za “lumperajku”

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 28 Oct 2012

Glumac Branislav Lečić rado govori o novoj ulozi, politici, svojoj privatnosti.

‘Stenli, odnosno Stole, urbani je lik koji je iz Beograda otišao u Nemačku, da zaradi novac. Kad se vrati, njegova (životna) priča je pomalo obavijena velom tajne. Stole ima svoju kafanu koja je i mesto sretanja tri porodice na čijim životnim problemima, zgodama i nezgodama, scenarista i reditelj Dragoslav Lazić gradi priču.’

Ovako, ukratko svoj lik u seriji “Zvezdara” koja je tek počela da se snima, opisuje Branislav Lečić, i dodaje da je “njegov” Stole “zanimljiv jer je u nekoj vrsti trougla između dugova koje ima, želje da uspe u poslu, i žene s kojom je u ljubavnoj vezi”.

Da li ste vi nekad poželeli da imate svoju kafanu?

“Mislim da je manje-više svaki glumac sanjao makar jednom da bi na osnovu svog imidža mogao da otvori i vodi kafanu. Nisam je nikad otvorio, a verovatno nisu ni mnogi drugi, zato što tome morate biti posvećeni, što, između ostalog zahteva da vodite noćni život. A ja ne bih više da ne spavam na vreme. Mogu ponekad, ali nisam više za “lumperajku” svake večeri, što bi vođenje kafane od mene sigurno zahtevalo.”

Da li biste sada “zaigrali” na političkoj sceni?

“Pažljivo posmatram šta se na toj sceni događa, analiziram kojim putem ćemo krenuti, šta će se dogoditi. Rano je da ocenjujem ovu vladu, ali bilo bi lepo kad bi sproveli u delo borbu protiv korupcije. Nedavno sam slučajno sreo predsednika Nikolića i rekao mu da ako istraju u toj borbi, bez obzira na posledice, trajaće još deset godina. Ali političari prave kalkulacije, pa nekad moraju da odustanu jer udaraju u sopstvene stubove.”

Zanima li vašu decu iz prvog braka gluma? Da li će, možda, krenuti vašim stopama?

“Kod sina Ivana to ne prepoznajem, mislim da neće krenuti mojim putem. Kod kćerke Ane primećujem neke elemente, ali to ništa ne garantuje. Svakako nastojim da ih ne pritiskam, pogotovo ne nekim svojim projekcijama.”

Znači, ipak, ne želite da se bave vašim poslom?

“Ne mogu da kažem ni da ne želim, već je to potpuno njihov izbor, tako da ne želim da sugerišem”, kaže kroz osmeh Lečić, koji u sadašnjem braku sa TV voditeljkom Ninom Radulović Lečić ima jednoipogodišnjeg sina Lava.

Reklame

Ostavite komentar