Džo Koker hoće da peva na “Nišvilu”

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 08 Oct 2012

Direktor Internacionalnog džez festivala “Nišvil” Ivan Blagojević izjavio je danas da bi naredne godine na tom festivalu mogao da nastupi rok pevač Džo Koker.

“Nedavno nam se javio Džo Koker, koji hoće da nastupi na Nišvilu za skoro duplo manje novca nego na poslednjem koncertu u Beogradu, a razgovaramo i sa Bluz bradersima i Bi Bi Kingom”, rekao je Blagojević na konferenciji za novinare. On je kazao da Nišvil pregovara i sa Stingom, ali da je “njegova cena” iznad 300.000 evra, što je “za festival još uvek prevelika cifra”.

“Pošto je festival već stekao respektabilni imidž van zemlje, poznati svetski muzičari počeli su i sami da izražavaju interesovanje da nastupe u Nišu”, rekao je Blagojević.

Prema njegovim rečima ukoliko Nišvil dobije “adekvatnu finansijsku podršku”, postoji mogućnost da sledeće godine festival bude organizovan ne samo u Nišu, gde je rođen tvorac edikta Konstantin Veliki, nego i u Konstantinovim najvažnijim zapadnim i istočnim rezidencijama Rimu, Milanu i Istanbulu.

Sledeće godine obeležava se 1700. godišnjica Milanskog edikta, akta donetog 313. godine, kojim se u okviru Rimske imperije u pravima izjednačavaju sve religije, uključujući i hrišćanstvo čiji su sledbenici do tada bili progonjeni.

Reklame

Ostavite komentar