Džo Satrijani 24. maja u Centru “Sava”

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 31 Oct 2012

Američki rok gitarista Džo Satrijani nastupiće 24. maja sledeće godine u Centru “Sava”, rečeno je u koncertnoj agenciji “Long plej”, koja organizuje koncert slavnog muzičara.

Virtuoz na gitari, sa čak 14 nominacija za “Gremi” nagradu i deset miliona prodatih primeraka albuma, jedan je od najuticajnijih gitarista, priznat zbog svog specifičnog i prepoznatljivog stila sviranja.

Rođen 1956. u Njujorku, sa 14 godina je pod uticajem Džimija Hendriksa počeo da svira gitaru, da bi tokom sedamdesetih godina podučavao značajne muzičare kao što su Stiv Vaj, u čijem umeću je beogradska publika uživala sinoć, ali i Kirka Hameta iz benda “Metallica”, Lera Lalonda (“Primus”),Dejvida Brajsona (“Counting Crows), Kevina Kedogana (“The Third Eyed Blind”)…

Prvi album “Not on this earth” objavio je 1986. godine, a godinu dana kasnije i “Surfing with a alien” koji je odlično primljen kod publike i kritike.

Tokom 1993. pridružio se bendu “Deep Purple” na turneji po Japanu na mestu Ričija Blekmora. Koncerti su bili veoma uspešni, zbog čega su mu ponudili da ostane u bendu, ali je on odbio zbog solo karijere.

Godine 1996. pokrenuo je projekat “G3″, u okviru koga je krenuo na turneju sa Vajem i Erikom Džonsonom, a kasnije učešće su uzeli i mnogi drugi poznati muzičari.

Na albumu “Engines of Creation” eksperimentiše sa elektronskom muzikom, a 2005. Satrijani je prvi put nastupio u Indiji.

Pojavljuje se na albumima mnogih poznatih muzičara, a od 2006. pomaže neprofitnu organizaciju koja obezbeđuje muzičke instrumente i besplatne časove sviranja za decu koja pohađaju državne škole u SAD.

Reklame

Ostavite komentar