Jelena Bačić Alimpić povredila kičmu

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 06 Oct 2012

Voditeljka i autorka emisije TV Pink „Dobro veče, Srbijo” Jelena Bačić Alimpić teško je povredila vratni deo kičme, nakon čega joj je iskočio diskus. Novosađanka inače boluje od osteoporoze i trenutno je podvrgnuta teškim terapijama, lečenju i vežbama. Ipak, ne odustaje od vođenja emisije, pred koju skine medicinsku kragnu, kojom joj je fiksiran vrat. 

Jelena je sedam dana trpela nesnosne bolove jer je verovala da je u pitanju posledica promaje, nakon čega je otišla u bolnicu gde je konstatovano iskakanje vratnog diskusa.

- Problem je što ja i inače imam degenerativne promene na kičmi pa lečenje može biti otežano. Trenutno nosim kragnu, primam konjske injekcije, što strašno boli, pijem lekove, idem na vežbe i terapiju strujom pa se nadam da će biti bolje. Preživela sam i gore stvari, pa ću i ovo prebroditi. Čekam snimak magnetne rezonance pa da vidimo koliko je loše stanje. Bila sam juče kod svog doktora Nikole da mi ručno namesti diskus i bilo je strašno. Sreća da se poznajemo pa mi nije zamerio što sam ga sve vreme šutirala nogom jer sam osećala neverovatan bol, mada je to još akutna faza pa i ne sme mnogo da me dira - priča Jelena.

Bez obzira na ozbiljnost situacije, voditeljka se ne smiruje već uredno snima emisiju i vozi od Novog Sada do studija u Beogradu.

- U sredu sam jedva dovezla auto iz Beograda do Novog Sada i muž mi je zapretio da će me vezati kako ne bih mrdala iz kuće. Pred emisiju skinem kragnu, pa je vratim kada se ugase kamere. Ja sam i pre tri godine imala sličan problem, kada mi je iskočio diskus ali u lumbalnom delu kičme, nakon čega sam još neoporavljena otišla na skijanje. Doktor mi je tada rekao da veću budalu nije video u životu. Na sve to ja sam na stazi pala i diskus se vratio sam. Šta ću kada i sa 44 godine živim nemirno - kroz smeh priča Jelena, ne shvatajući ozbiljnost situacije.

Alimpićeva kaže da njoj ni psihijatar ne bi mogao da pomogne, jer ne može da podnese da miruje i ništa ne radi.

- Nisam mala i shvatam koliko je situacija ozbiljna i da je moj vratni deo jako loš, ali neću da padam u depresiju. Radiću sve što mi doktori kažu, čak ću pokušati da se pridržavam i tih medicinskih vežbi svako jutro po 15 minuta, ma koliko me bolelo, ali skijanje ni ove godine neću da otkažem - ne odustaje voditeljka.

Reklame

Ostavite komentar