Mišo Kovač protiv Boba Dilana

Izvor: trojka.rs
Postavljeno 01 Oct 2012

Hrvatska javnost uznemirila se zbog izjave legendarnog američkog muzičara Boba Dilana da crnci mogu da osete rasiste i robovlasnike “kao što Jevreji mogu da nanjuše nacistu ili Srbi nekog Hrvata” 

Posle sporne izjave, kantautor je “skinut” s hrvatskog Radija Split, a među brojnim javnim reagovanjima najviše pažnje privukla je izjava hrvatskog pevača Miše Kovača, koji se obrušio na muzičara, ali i na američko društvo u celini, prenosi “Slobodna Dalmacija”.

Bob Dilan nema pojma! Šta on uopšte zna. Šta on ima da mudruje o tome da Srbi mogu da nanjuše Hrvate, šta ima da se meša u našu istoriju, a pojma nema o njoj. Priča besmislice - isprovocirano je izjavio Kovač.

Legenda hrvatske muzičke scene tvrdi da svet očigledno ne zna pravu istinu o ratu u bivšoj SFRJ, čim Srbe smatra žrtvama.

- Dobro se zna da su političari napravili rat u Jugoslaviji i da su Srbi napali Hrvatsku. Svet tada nije reagovao na jedan Vukovar, a znate zašto? Zato što je Americi bilo u interesu da uzme Kosovo kao svoju bazu. I u tome je uspela. I šta sad ima Dilan o tome da priča, kad ništa o tome ne zna. Ne’š ti njega, velike legende. Elvis Prisli je legenda. “Bitlsi” su legende. Dilan je oduvek bio tip što svira tamo neku ruralnu muziku u SAD. Nema on pojma - kaže Kovač.

Muzičar dodaje da je bio u SAD deset puta i da po njegovom mišljenju postoje bela i crna Amerika. Smatra i da Jevreji zaista traže naciste. Ali ono što je Dilan rekao za Hrvate i Srbe Kovač ne može mirno da sluša.

Ma to su totalne besmislice, to treba da se odmah zaustavi. Rat u Jugoslaviji su povele seljačine, a na nama je da mlade generacije učimo nečem boljem. Nećemo ih odgajati da misle kako moraju da ubijaju jer su naše ubijali. Ma odakle mu samo pravo da to kaže. Mala smo zemlja i svako nas zajebava, ali preko ovog s Dilanom ne smemo tako lako da pređemo- rekao je Kovač.

Reklame

Ostavite komentar