Ovo nisu “prave” emisije!

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 30 Oct 2012

Savet RRA naredio da se “Preljubnici”, “Porodične tajne” i “Luda kuća” označe kao igrani program, što i jesu.

Šokantni sadržaj tri emisije Pinka, Prve i Hepi televizije ponekad gledaoce navede da se zapitaju – je li ovo “pravo” i stvarno, ili su u pitanju glumci? Da ne bi bilo ovakvih nedoumica, od sada će ove tri emisije nositi oznaku “Igrani program”.

“Na ekranu će biti naznačeno da je reč o igranom sadržaju, kako javnost ne bi pomislila da je reč o dokumentarnom programu”, navodi Savet republičke-radiodifuzne agencije.

Tim televizijama naloženo je i da u celosti zvučnim signalom prekriju sve psovke i uvredljiv govor u spornim emisijama.

“Preljubnici” (Pink) će nositi oznaku “Neprikladno za mlađe od 16 godina”, a u slučajevima kada sadržaj emisije nije prikladan za mlađe od 18, vreme emitovanja biće pomereno iza ponoći.

Istu meru Savet RRA naložio je emiteru TV Prva kada je u pitanju emisija “Porodične tajne”, kao i TV Hepi za emisiju “Luda kuća”.

“Od emitera se posebno očekuje poštovanje Opšte obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera – Kodeksa ponašanja emitera i izbegavanje emitovanja problematičnih sadržaja u vreme kada se može očekivati da maloletni gledaju programe televizije”, navodi se u saopštenju Saveta RRA

Reklame

1 komentar

  1. koka said on 06/11/2012 at 23:38

    FUJ FUJ FUJ

Ostavite komentar