Premijera dokumentarca “Valter”

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 25 Oct 2012

Dugometražni dokumentarni film “Valter“ doživeće svoju premijeru 4. novembra u beogradskom “Sava centru”. Reditelj Andrej Aćin u ovom dokumentarcu pokušava da istraži fenomen i svetski uspeh koji je imao taj film, pečat koji je Valter ostavio na život Velimira Bate Živojinovića koji ga je u filmu igrao, ali i da nam približi život Vladimira Perića, originalnog Valtera.

Film “Valter” bavi se odnosom između mita i stvarnosti i svojevrsna je oda herojstvu stvarnih i filmskih junaka.

Filmski Valter, Velimir Bata Živojinović, svedoči u filmu kako ga je uloga sarajevskog obaveštajca promenila i proslavila. Otkriva detalje svoje prve posete Kini u kojoj je i danas ikona. Posebnu emociju nosi ispovest slavnog glumca, koja je snimana na Kubi gde Velimir Bata Živojinović govori o sopstvenim životnim bitkama, u trenucima borbe sa teškom bolešću koju je po drugi put pobedio na Kubi.

Ostali sagovornici filma, među kojima su Emir Kusturica, Petar Janjatović, Dragan Radenović, Feti Dautović, Aleksandar S. Janković, Božidar Zečević, Boriša Arnaut, Ešrefa Krvavac i Ilinka Golubović govore o tome ko su istinski heroji i da li su i danas među nama.

Nakon beogradske premijere, od 8. novembra film će biti i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Reklame

Ostavite komentar