Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković nominovana za izbacivanje

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 29 Oct 2012

Deveta nedelja počinje novim zadatkom, a to je da kuvari naprave neko poznato jelo, ali na svoj način. Za to imaju 45 minuta, posle tri minuta provedenih u prodavnici za nabavku namirnica. Dat je znak za početak kuvanja i takmičari počinju sa kuvanjem. Žiri je odlučio da danas ne bira najbolje jelo, nego tri najgora, a ostalih osam takmičara bira ko će biti nominovan za petak. Aleksandra Janković danas kuva u žutim gumenim rukavicama, jer ima neku “reakciju” na jednog člana zirija, a to je Petar.

Vreme za kuvanje je brzo prošlo, pa žiri poziva kuvare na ocenjivanje. Konova piletina u sosu sa pirinčem je zadovoljila žiri, za razliku od loše serviranog filea u Bojaneze sosu, koji je spremala Bojana. Suzana je za izbačenu Anju spremala čorbu, a za žiri je spremala proju na svoj način. Bojan je dobio pohvale za servirane gambore u sosu od vina, a ukusne spagete karbonare alla Mara je napravila Marija. Milica je imala sve pohvale za rolovanu piletinu sa suvim šljivama i pršutom koju je pravila Ana, što je nju obradovalo, jer Milica retko hvali njena jela. Aleksandra je iznela četiri jela, od toga dva gotova iz konzerve i poparu i pohovani crni luk. Svesno je želela da bude nominovana za izbacivanje i imala je primedbe na članove žirija, a žiri nije bio zadovoljan njenim današnjim zadatkom. Nemanja je ponovo dobio pohvale za dekoraciju svog jela, ovoga puta piletine u obliku srca, za parove. Romana je odmah rekla pre ocenjivanja da joj je sos malo “pobegao”, a Dinčina gurmanska pljeskavica nije bila onakakva kakva treba da bude, tj. pikantna i ljuta. Najviše pohvala za današnji zadatak dobila je Cakana za svoje “prolećno” jelo, svinjski file sa povrćem.

Posle probanja svih jela, žiri je odlucio da su najslabije današnji zadatak uradili Aleksandra, Bojana i Bojan. Ostali kuvari nominuju po jednog od njih troje, i na kraju glasanja, najvise kuvara je nominovalo Aleksandru, tako je da ona prvi kandidat za izbacivanje u petak. Ko će biti drugi nominovani kuvar, videcemo u sutrašnjoj emisiji serijala Prvi kuvar Srbije.

Reklame

Ostavite komentar