Prvi kuvar Srbije: Aleksandra Janković novi član žirija

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 08 Oct 2012

Šesta nedelja Kuvara počinje izborom novog člana žirija, a to će biti neko od kuvara. Svako od takmičara će reći ime jednog kuvara za koga smatra da bi trebalo da bude novi član žirija.Većinom glasova, kuvari su odlučili da to bude Aleksandra Janković.

Pre današnjeg kuvanja, takmičari će imati zadatak da što brže i sitnije iseckaju glavicu kupusa, da bi dobili pobednika današnjeg „izazova“, koji će dobiti svoju nagradu. Dat je znak za početak seckanja, a Cakana je najbrže i najsitnije iseckala kupus, pa će dobiti svoju nagradu u toku kuvanja. Današnji zadatak svih kuvara je da naprave neko kinesko jelo, i za to imaju 20 minuta. Pre toga će u prodavnici nabavljati namirnice i za to imaju dva minuta.

Posle povratka iz prodavnice, takmičari kreću sa kuvanjem. Većina njih nikada nije spremala kinesko jelo. Cakana smatra da Petar ima „pik“ na nju, a da favorizuje druge takmičare. Nova članica žirija pomaže Nemanjitako što mu briše znoj sa čela, na čemu joj je on zahvalan. Bojan je rekao da su od Nenada imali pomoć pri kuvanju, a od Aleksandre imaju podršku, što im mnogo više znači. Današnja pobednica Cakana kao svoju nagradu dobija priliku da zajedno za žirijem ocenjuje jela takmičara. Vreme za kuvanje je isteklo pa četvoročlani žiri kreće u ocenjivanje. Suzanino jelo Petar nije želeo da proba, a Bojanovo je bilo preljuto. Aleksandra Bursaćje napravila ukusno jelo, ali je više licilo na pilav, nego na kineski specijalitet.

Mišelovo jelo se svidelo svima, osim Petru koji je imao zamerke, kao i za Romanino, koja je imala previše ulja u svom jelu. Marko Kon je napravio odlično jelo, a i sam je priznao da je baš spremanjem kineske hrane zaveo svoju suprugu. Bojana je takođe dobila sve pohvale žirija, naročito zbog toga što prvi put sprema kinesku hranu.Anino povrće sa pirinčem i piletinom u sosu od džema od kajsija zajedno sa Nemanjinim jelom, ušlo je u finale. Njima su se pridružili i Marko i Bojana, pa je žiri imao tešku odluku da proglasi pobednika. Dva člana žirija su glasala za Bojanu, a po jedan glas su dobili Nemanja i Ana, pa je ona danas najbolji kuvar i sutra je za to očekuje nagrada.

Reklame

Ostavite komentar