Prvi kuvar Srbije: Aleksandra napustila šou

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 12 Oct 2012

U jubilarnom 30. Kuvaru, takmičari će se suočiti sa pripremanjem vrlo zanimljivog jela, ali i sa svojim sposobnostima u njegovoj pripremi. Zadatak im je lazanja za 45 min, a Aleksandra dobija nagradnih deset minuta kao pobednica prethodne emisije. Takmičari nisu baš svesni težine ovog zadatka, i svi su se opredelili za Bolonjeze varijantu što je po Petrovom mišljenju nemoguće spremiti za vreme koje su dobili.

U ovoj emisiji Kuvara, skoro svi se žale na Petrove sugestije koje doživljavaju kao ogroman pritisak. Ani od samog starta ništa ne ide od ruke, nema vremena, uslova, dovoljno materijala… U toku pripreme takmičari uglavnom imaju problem sa bešamel sosom i skoro svi prave lazanju prvi put u životu.

Čak i Aleksandra, kao član žirija, smatra da Petar u ovoj emisiji “guši” takmičare kao hobotnica, a Petar je svestan težine zadatka i nemogućnosti takmičara da izvrše zadatak na vreme. Suzana se golim rukama hvata za vreo pleh i zadobija opekotinu. Svi takmičari koji su spremali lazanju Bolonjeze imali su problem sa nedopečenošću, a sa tim je imao problem i Bojan iako je pripremao lazanju sa morskim plodovima.

Nemanja i Romana su najbolje ispekli lazanju, ali to nije dovoljno da bi dobili nagradu. Kao najgori kuvari u današnjoj epizodi mesto dele Aleksandra i Mišel, i naravno, dobiće još jedan zadatak koji će biti presudan za njihov opstanak u Kuvarima. Za 20 minuta moraće da naprave jelo kojim će fascinirati svoje kolege.

Oboje pripremaju pastu, i nakon pažljivih degustacija i pravednog glasanja, Mišel ostaje u Kuvarima a Aleksandra napušta emisiju. Treći put ove nedelje Bojana izlazi kao pobednica emisije, koja je za svoju lazanju imala jedinstvenu ideju i pravila je sa brokolijem i dimljenim lososom. Dobija zaslužene nagrade, i kako sama kaže nada se konačnoj pobedi i nagradnom putovanju.

Reklame

Ostavite komentar