Prvi kuvar Srbije: Aleksandra ponovo nominovana

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 31 Oct 2012

Današnji zadatak je specifičan i nosi naziv: spojite nespojivo. Naime, kuvari imaju zadatak da spreme zajedno žablje batake i sveže dagnje koje su još uvek u školjkama, i za to im moraju naći “most” koji će ih spojiti. Petar im je pre početka kuvanja savetovao da ne koriste poluotvorene ili otvorene dagnje, jer mogu biti otrovne, s obzirom na to da ih zovu “jetra mora” jer se u njima nalaze štetne i toksične materije i da moraju pre spremanja biti očišćene.

Takmičari pre serviranja jela žiriju, moraju da probaju svoje jelo. Posle dva minuta provedenih u prodavnici za nabavku namirnica, žiri daje znak za početak spremanja ovog neobičnog jela. Žiri daje savete i pomaže kuvarima, pa je i predviđenih 30 minuta brzo prošlo i kuvari donose svoja jela pred žiri, zajedno sa viljuškom kojom će probati jela na licu mesta.

Nemanja nikada nije ni probao, a kamoli pravio današnje nespojive namirnice i zbog toga je rekao žiriju da danas neće probati svoje jelo, ali je na Petrovo insistiranje ipak probao obe namirnice. Žiri je zadovoljan njegovim jelom, a Petar i time što ga je nagovorio da proba svoje ukusno jelo. Jela koja su spremili Romana, Dinča i Cakana nisu bila dovoljno začinjena, s tim što Cakana nije želela da proba batake. Aleksandrin burger od žabljih bataka – frogburger, niko od članova žirija nije hteo da proba.

Bojan je svoje jelo presolio, a i servirao sa majonezom na tanjiru, koji se ne servira ako jelo nije pohovano. Marijinim dagnjama sa medom i pomorandžama žiri je bio oduševljen, pa tako Petar nije verovao da je sama smislila kombinaciju, i zbog toga je pitao Milicu da li joj je ona to predložila, na šta je dobio negativan odgovor. Kao i Marija, i Marko je dobio sve pohvale od žirija za najsočnije spremljene batake večeras.

Njih dvoje su zajedno sa Nemanjom proglašeni za najbolje kuvare večeras, ali pošto žiri ove nedelje bira najgore, odlučio se da to budu Aleksandra, Dinča i Cakana. Ostali takmičari su birali jednog između njih za nominaciju i ponovo je najviše glasova dobila Aleksandra. Da li će se neko pridružiti njoj i Dinči, videćemo u sutrašnjoj emisiji Prvi kuvar Srbije.

Reklame

1 komentar

  1. Između redaka said on 03/11/2012 at 16:51

    Najbolji kuhar na svijetu je Stevo Karapandža!

Ostavite komentar