Prvi kuvar Srbije: Marija konačno na tronu

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 25 Oct 2012

Danas kuvari kao zadatak imaju da naprave jelo za koje misle da je afrodizijak. Ana kao nagradu dobija prilikuda izabere namirnicu koja će biti osnovni sastojak današnjeg jela i bira pistaće. Sve ostale namirnice kuvari će uzeti u prodavnici. Dinča peva u prodavnici i svi se smeju njegovoj pesmi i imitaciji. Dat je znak za početak kuvanja i svi su prionuli na posao. Za Marka je afrodizijak kada izmrvi vijagru preko jela, a za Bojana su to orasi i med.

Suzana danas kuva u crvenoj haljini i smatra da je to već samo po sebi erotično, a Aleksandra, koja je izučavala afrodizijake, je negde pročitala da mladoženje u Aziji u džepu uvek nose beli luk da im pomogne ako slučajno “zakažu”. Nemanji danas nije dan za kuvanje i ne zna šta će spremiti, a Petar misli da su se kuvari previše opustili, pa im skraćuje vreme za kuvanje na 30 minuta, umesto planiranih 45.

Proslo je predviđeno vreme za kuvanje i žiri poziva takmičare da donesu svoja jela na ocenjivanje. U Markovomrižotu bilo je previše margarina, a u Bojanovoj pasti se ne osećaju pistaći. Marijin rižoto sa pistaćima i pečurkama dobio je sve pohvale žirija, naročito od Milice, kao i Dinčin dezert koji je žiri ipak prihvatio kao jelo, jer je napravio jako ukusne zapečene jabuke.

Nemanja je pravio pastu sa gamborima i belim lukom, ali mu je Petar zamerio na današnjem nezalaganju i rekao mu da to više neće tolerisati. Aleksandrino jelo je Petar opisao kao lepak za pločice, jer se zalepilo za tanjir. Suzana je dobila pohvale za prezentaciju svog seksi ljuto-slatkog kolača i smatra da jedini Veca zna šta je pravi afrodizijak.

Žiri je saopštio da danas nije baš divno jeo, ali se sjajno zabavio. Za dva najbolja afrodizijaka izabrao je Dinčino i Marijino jelo, a Dinča je imao tu čast da Mariji prvi čestita na pobedi. Ona je kao današnja pobednica nominovala Marka za izbacivanje, jer misli da mu to neće naškoditi sutra. Nju sutra čeka nagrada za pobedu, kada ćemo i videti ko će od nominovanih kuvara biti izbačen.

Reklame

Ostavite komentar