Prvi kuvar Srbije: Marko Kon po drugi put pobednik

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 03 Oct 2012

Svako od kuvara koristio je razne tehnike ne bi li smanjio začinjenost i presoljenost mesa, pa su tako jedni “tuširali” meso, drugi dodavali jaje, hleb, mleko… Jedino je pobednica Marija Petronijević dobila “normalno” meso, ali joj to nije pomoglo da stigne do pobede. Jedina pohvala koju je dobila od žirija ticala se toga što je skinula nakit pre početka kuvanja. 

Suzana Mančić se pohvalila kapom koju je kupila u Parizu, ali je priznala da je nije stavila samo da bi izgledala kao prava kuvarica:

Ovo je super da sakrijem kosu. Pravo da vam kažem, ne mogu da se friziram svaki dan, rekla je Suzana kroz osmeh, ali joj je ubrzo “pukao film” jer žiri nije imao reči hvale za njene ćufte u susamu:

Moja pokojna baka je jednom rekla da se od go*ana pita ne pravi, a ovo je upravo to!

Žiri je otkrio takmičarima da se prezačinjenost i velika količina soli rešava time što se dodaje hleb, mleko, jaje i prezle uz termičku obradu mesa, i primetio da se kuvari sve više svađaju sa njima, ali da je to dobro jer znači da im je stalo do pobede. Oni su takođe jednoglasno odlučili da je najbolje jelo napravio Marko Kon i on je po drugi put pobednik ove nedelje.

Reklame

Ostavite komentar