Prvi kuvar Srbije: Mišel Gvozdenović se dokopao pobede

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 04 Oct 2012

Kuvari danas imaju zadatak da spreme svinjska rebarca sa prilogom i za to imaju 50 minuta, posle tri minuta provedenih u prodavnici. Deset minuta pre kraja kuvanja, žiri će imati iznenađenje za njih, kao i za Marka koji je jučerasnji pobednik. Kuvari su počeli sa spremanjem rebaraca, pa tako Suzana pravi ljuto-slatko kombinaciju, aRomana je htela da pravi paprikaš, ali je Nenad Čanak uspeo da je odvrati od toga, jer za to treba mnogo vremena.

svinjska rebarca su donela pobedu u prvom kuvaru srbije mišelu

Nenad je takođe iznenađen koliko kuvari koriste senf, a da pri tome ne znaju da se on uvek koristi na kraju kuvanja i da termički obrađen gubi sva svoja svojstva. Veca misli da takmičari danas nisu maštoviti, već su samo gledali kako da naprave jelo, a Petar se vidno iznervirao kada je video da skoro svi prave kao prilog krompir, bilo pržen, pečen ili baren i misli da je to sramota da pored toliko priloga koje mogu da prave, koriste samo ovo povrće.

Kuvari smatraju da njegovo ponašanje nije ništa novo i da je on skoro uvek takav. Žiri se čudi da niko nije spremao kupus sa rebarcima, za koji misle da bi bio pravi pogodak i prekinuli su na trenutak kuvanje da bi takmičari otišli do prodavnice na jedan minut, da bi uzeli namirnice za još jedan prilog koji moraju napraviti, i to svi osim Marka, kojem je to nagrada za jučerašnju pobedu. Posle napravljenog drugog priloga, žiri je dao znak za kraj kuvanja. Svi kuvari moraju prvo da probaju svoje jelo pred kuvarima, pa tek onda žiri.

Rebarca koja su pravili CakanaAleksandra JankovićAnjaSuzana i još neki kuvari su bila “živa”, pa ih žiri nije probao. Marko je probao rebarca i on je zadovoljan, a zadovoljan je bio i žiri, uz primedbu da je bilo malo više sosa. Big Lale je takođe zadovoljio svojim jelom i pored toga što je imao peh sa rernom. Nemanja je dobio pohvale za seckana rebarca koja je pravio, kao i Bojan koje ne jede svinjetinu, ali je napravio odlična rebarca sa renom.

Mišel nije probao svoje jelo, jer posti, ali je jednoglasnom odlukom žirija danas napravio najbolja rebarca i svoje najbolje jelo do sada u takmičenju. I žiri i Mišel su bili iznenađeni, naročito pobednik, koji nije mogao da veruje da ga je pohvalio Petar. On će sutra dobiti svoju nagradu, a jedan od kuvara će napustiti takmičenje.

Reklame

Ostavite komentar