Prvi kuvar Srbije: Mišel izbačen iz takmičenja, Cakana najbolji kuvar

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 20 Oct 2012

Jučerašnja pobednica Suzana kao nagradu dobija bedž koji je stiti od izbacivanja ili ako ne želi da kuva, i može ga upotrebiti kad god želi, samo da to kaže pre početka kuvanja.

Kuvari danas imaju zadatak da naprave repliku jela serviranog na tanjiru ispred žirija i to su pržena svinjska crevca. Pored glavnog zadatka, moraju da naprave još jedno jelo sa crevcima i za oba jela imaju 45 minuta. Posle nabavke namirnica u prodavnici, kuvari počinju da spremaju jela.

Anji se gade crevca i teško joj je pao današnji zadatak. Nemanja je rasekao prst prilikom seckanja luka, ali je posle stavljanja hanzaplasta nastavio sa kuvanjem. Marija i Ana prave kao drugo jelo čorbu i supu od crevaca, za šta je Petar rekao da nikada nije čuo da to neko neko, a Ana je dodala da bar treba pohvaliti njenu ideju, na šta joj on odgovara da tu nema šta da se hvali i da je to čist promašaj. Aleksandra Janković smatra ja je Petar izuzetno inteligentan i da sigurno ima IQ oko 130, na šta joj Petar odgovara ima IQ 147. Vreme za kuvanje je isteklo i žiri poziva takmičare na ocenjivanje.

Većina kuvara je preprzila crevca kada su pravili repliku jela, pa ih žiri naziva čipsom od crevaca, a za drugo zadato jelo žiri je imao nekoliko favorita koji su im se baš svideli. Posle degustacije svih jela, oni su imali težak zadatak da odluče ko danas napušta takmičenje, ali su odlučili da to ipak bude Mišel sa svojim paprikašem ili Marko sa raguom od pečuraka, crnog vina i previše aleve paprike. Pre toga je žiri jednoglasno Cakanu proglasio za najboljeg kuvara prethodne nedelje i ona dobija nagrade sponzora.

Marko i Mišel su imali zadatak da vezanih očiju pomirišu i pogode 5 začina koje im je Petar prinosio. Marko je pogodio tri, a Mišel dva, pa je tako Mišel novi takmičar koji je napustio serijal Prvi kuvar Srbije. On dobija vaučer sponzora i zahvaljuje se svim kuvarima na lepom druženju i učestvovanju u takmičenju.

Reklame

Ostavite komentar