Prvi kuvar Srbije: Najgore kuvanje do sada

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 15 Oct 2012

Nova nedelja serijala Prvi kuvar Srbije počinje zamenom mesta kuvara, pa će tako i Cakana i još neki takmičari ubuduće kuvati na novim mestima. Bojana kao pobednica prošle nedelje dobija kao nagradu da bude treći član žirija umesto Aleksandre, koja će biti ponovo takmičar i kuvati sa svojim kolegama. Bojani se jako sviđa nagrada i srećna je zbog toga. Na početku takmičenja, kuvari imaju mini zadatak da za sedam minuta naprave urnebes salatu, a pre toga imaju jedan minut za prodavnicu.

Posle prodavnice, kreću na pravljenje urenebes salate i žiri je posle probanja svih salata, odlučio da je najbolji urnebes napravila Romana. Ona će danas imati mogućnost da za zadato jelo koristi ili grašak ili kukuruz, a svi ostali kuvari će morati da koriste obe namirnice. Kuvari odlaze u prodavnicu po namirnice i za kuvanje imaju 30 minuta.

Zadatak je počeo, pa tako kuvari prave od graška i kukuruza paste, rižoto, supe, čorbe, kajgane, salate… Žiri daje savete kuvarima, pa i Bojana koja pomaže u kuvanju svojim dojučerašnjim kolegama. Posle pola sata, žiri daje znak za prestanak kuvanja i takmičari donose svoja jela na ocenjivanje.

Većina jela koja su pravili kuvari su preslana, naročito supe i čorbe koje su pravili DinčaMarko, Romana i Anja.Bojan je pravio rižoto sa plodovima mora i stavio je previše nane čiji miris dominira u jelu. Mišelovu čorbu Petarnije hteo ni da proba, a Suzana je rekla da joj danas nije dan za kuvanje, pa zato i nije zadovoljna svojom kajganom sa povrćem.

Bivša članica žirija Aleksandra Janković je novoj članici žirija Bojani poklonila buket peršuna i donela svoje jelo na ocenjivanje – semafor salatu, za koju je Petar rekao da je najlošije jelo napravljeno danas, jer je isuviše prosto. Žiri je mislio da će današnji zadatak biti lak, ali su se prevarili i ne znaju koga da proglase za pobednika. Oni odlučuju po prvi put, da u dosadašnjem serijalu neće izabrati pobednika. Petar je rekao da je današnja emisija najgora do sada i da se nada će već sutra takmičari kuvati bolje.

Reklame

Ostavite komentar