Prvi kuvar Srbije: Suzana i Marko do zajedničke pobede

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 01 Oct 2012

Počela je peta nedelje serijala “Prvi kuvar Srbije” i to zadatkom za takmičare, da za jedan minut ubede žiri da baš oni imaju najveću strast prema kuvanju. Pre toga imaju pet minuta da smisle kako će to pokazati žiriju, pa tako Suzana priča da će u svojoj sledećoj knjizi objaviti recepte kako praviti jela od muškaraca, Aleksandra Bursać prepevava Cunetovu pesmu “Kafu mi draga ispeci”, Marko priča žiriju kako je u prvom razredu imao samo 17 kg, a sada mnogo više, što govori o njemu da mnogo voli da kuva, ali i da jede. Mišel takođe napominje da voli da kuva, jer voli da jede i da je zato tako velik.

seksi suzana mancic

Marija je poslužila žiriju svoje omiljene namirnice, šampinjone i senf, a Nemanja zdravu hranu. Anja peva žiriju pesmu “Kolačići”, a Ana svoju pesmu prilagođenu kuvanju. Romana je zagrlila šporet da pokaže koliko voli da kuva. Aleksandra Janković je danas bila najubedljivija i ona će postavljati žiriju po dva pitanja, da bi što bolje kuvarima dočarala koja su omiljena jela žirija, a koja su oni zapisali na tablama. Žiri odgovara sa “da” i “ne” i na osnovu toga takmičari imaju danas zadatak da naprave jelo za koje smatraju da je omiljeno članovima žirija, pa su tako jedino saznali da Veca voli jelo od crvenog mesa, a to je inače sote Stroganof, Petar voli pohovanu piletinu sa krompirićima i graškom, a omiljeno jelo Nenada Čanka su pofezne ili prženice.

Posle nabavke u prodavnici, kuvari počinju da spremaju omiljena jela članova žirija. Nemanja sprema piletinu za Petra, jer misli da je on voli u svakom obliku. Bojana pravi japanske palačinke, mada ne zna da li to jelo i postoji. Marko se seća da Nenad voli pofezne, pa ih pravi, kao i Suzana. Anja misli da Petar uvek traži razlog da joj priđe i nešto kaže, pa mu ona poručuje da ako ima nešto konkretno da joj kaže, slobodno to i uradi. Posle vremena predviđenog za kuvanje, žiri kreće da ocenjuje jela. Šest takmičara je kuvalo za Petra, petoro za Vecu, a četvoro za Nenada. Posle degustacije jela svih takmičara, jedino su Suzana i Marko pogodili omiljeno jelo, i to pofezne. Žiri je imao tešku odluku da proglasi pobednika, ali se složio da su oba kuvara zaslužila pobedu, pa su tako najbolji kuvari danas Suzana i Marko.

Reklame

Ostavite komentar