Prvi kuvar Srbije: Zadaci sve teži, žiri sve strožiji

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 30 Oct 2012

Poslednji zadatak kuvara je da spreme tri jela i to: Prvo jelo za 20 minuta, drugo za 15, a treće za 10 minuta! Sva jela moraju biti servirana na stolu koji se nalazi ispred žirija. Međutim- nijedna namirnica ne može se koristiti u više puta, tj. može se upotrebiti samo u jednom jelu.

Suzana Mančić je prva završila prvo jelo i servirala ga na sto, a zatim svi ostali kuvari završavaju svoja prva jela u predviđenom roku. Petar je pohvalio Aninu testeninu sa plodovima mora i Bojanovu svinjetinu. Milici se dopada Suzanina piletina sa susamom, a Veci pohovane tikvice koje je napravila Aleksandra. Petar se “mota” oko Romane i pomaže joj, a Nemanja Pajić misli da je to zbog njene prekratke suknje.

Ana Milenković je prva završila drugo zadato jelo, a Aleksandra je napravila i servirala isto jelo kao Bojan, što se Petru nikako ne dopada. Marko je za samo 33 minuta završio sva tri jela i on je prvi završio zadatak.

Posle 45 minuta, 33 jela bila su servirana na stolu ispred žirija. Petar ne može da veruje da su svi takmičari stigli da završe sva jela i smatra da su veliki foliranti, jer se žale da nemaju vremena kada spremaju samo jedno zadato jelo. “Strogi trojac” je odlučio da odabere kuvare koju su napravili najgora jela, pa je tako Romana najgore napravila prvo jelo, Aleksandra drugo, a Dinča treće i on je drugi nominovan učesnika za izbacivanje u petak.

Reklame

Ostavite komentar