Serija “Parada” kreće sa emitovanjem na TV Prva

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 04 Oct 2012

“PARADE” ĆE IPAK BITI! Istina, bez policijskih kordona i razbijenih glava. U subotu, 6. oktobra, na dan kada je trebala da bude održana ona prava Parada, na TV “Prva” u 20 časova počeće sa emitovanjem serija “Parada”, na temelju  istoimenog filma Srđana Dragojevića.

serija parada reditelja srdjana dragojevica na tv prva

Na pitanje da li je termin izabran slučajno ili namerno, sa TV “Prva” odgovaraju neodređeno:

- Slučajno ili ne, tog dana na našoj televiziji počinje još jedna u nizu sjanih domaćih serija koju će gledaoci moći da prate svake subote od 20 časova – poručuju sa Prve.

Da podsetimo, Dragojevićev film govori o nemogućem prijateljstvo između Radmila i Limuna, geja i homofoba, koje predstavlja metaforu za moguće razumevanje i komunikaciju između ljudi, bez obzira na njihovu seksualnu, versku ili nacionalnu pripadnost.

Da podsetimo, film “Parada” postigao je ogroman uspeh u bioskopima, videlo ga je više od 600.000 ljudi, a osvojio je i brojne nagrade na domaćim i stranim filmskim festivalima. Takođe, “Parada” je u prvoj nedelji prikazivanja u Nemačkoj imala više od 20.000 gledalaca, što se može nazvati pravim podvigom.

Da ovo ostvarenje mirne duše možemo nazvati kontroverznim potrudila se Dubrovačka nadbiskupija, koja je bez objašnjenja zabranila prikazivanje filma u jedinom bioskopu u ovom hrvatskom gradu.

Glavne uloge u seriji “Parada” tumače Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Jevtić, Hristina Popović, Mlađa Andrejević i drugi.

Reklame

Ostavite komentar