Švarceneger se divio Hitleru

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 08 Oct 2012

Holivudski glumac Arnold Švarceneger priznao je u svojoj autobiografiji da je pre više od tri decenije izjavio da se divi nacističkom vođi Adolfu Hitleru.

Iako je godinama negirao svoju nepromišljenu izjavu, glumac i bivši guverner Kalifornije u autobiografiji “Totalni opoziv” govori o tom periodu.

“Rekao sam da postoji samo nekoliko ljudi koji su rođeni vođe, dok je ostatak čovečanstva rođen da budu sledbenici, a zatim smo raspravljali o velikim osvajačima i diktatorima. Divio sam se Hitlerovoj sposbnosti za držanje govora, ali ne i onom što je učinio”, rekao je Šhvarceneger.

On je priznao je da je tada samo želeo da skrene pažnju na sebe, jer je tek počinjao glumačku karijeru.

“Reći nešto kontroverzno je bilo tako lako, mislio sam da tako zabavljam ljude”, pišeŠvarceneger u svojoj autobiografiji.

Ali, kada je vodio kampanju za guvernera Kalifornije 2003. godine, Šhvarcenegger, čiji otac je bio član Nacističke stranke u Drugom svetskom ratu, negirao je da je govorio pohvalno o Hitleru.

Međutim, Batler je tvrdio da je glumac poreklom iz Austrije rekao da se divi Hitleru jer je kao “mali čovek bez ikakvog obrazovanja postao moćnik”.

Reklame

Ostavite komentar