TV “Avala” sutra gubi frekvenciju

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 25 Oct 2012

Nakon što je Saša Popović ipak odustao od kupovine televizije “Avala”, što praktično znači gašenje ove TV stanice, sinoć su se u zgradi “Pinka” sastali Željko Mitrović, episkop Porfirije, predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), kao i njegov zamenik Goran Karadžić, koji su razgovarali o mogućnosti da se “Avala” spase u poslednjem trenutku.

Iako Karadžić kaže da postoje određene, mada male šanse da se spreči gašenje “Avale”, rok je veoma kratak, budući da će RRA najverovatnije već sutra održati sednicu Saveta na kojoj će skoro sigurno biti zapečaćena sudbina “Avale”.

Sa gospodinom Mitrovićem smo održali sastanak kako bi utvrdili pravo stanje stvari, i dobili smo informaciju da nije sve gotovo, i da postoji određena mogućnost da se ipak izvrši planirana dokapitalizacija “Avale”. Međutim, vremena je sve manje i čak je moguće da će sednica Saveta, zbog obaveza članova Saveta, umesto naredne srede, biti održana već sutra (petak)! Žao mi je zaposlenih na “Avali”, ali sve strpljenje je na izmaku i nema mnogo prostora za toleranciju – priča Goran Karadžić za Telegraf i dodaje da nije veliki optimista kada se govori o mogućnosti da čelni ljudi “Avale” bukvalno preko noći isplate 30 miliona dinara koliko iznosi njihov dug prema RRA za naknadu za emitovanje.

Željko Mitrović je krajem leta sa ovlašćenjima ostalih vlasnika “Avale” prisustvovao sednici Saveta i tada smo dobili uveravanja da će dug biti namiren, ali kao što vidite, to se nije dogodilo – objašnjava Karadžić.

Da podsetimo, Saša Popović je zbog velikih dugova “Avale” koji iznose od sedam do osam miliona evra, odustao od kupovine, a ako se ne desi čudo da “Avala” ipak do sutra namiri dugove prema RRA, ovoj stanici će biti oduzeta dozvola za emitovanje

Reklame

Ostavite komentar