Aca Lukas “zapalio” Arenu

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 04 Nov 2012

Nekrunisani kralj splavova Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, proslavio je u subotu veče 44. rođendan u beogradskoj “Kombank areni” pred oko 17.000 obožavalaca, uglavnom srednjoškolaca. Zbog loše organizacije koncert je kasnio gotovo 90 minuta.

Publiku je prvo zagrejala Acina koleginica sa splavova Marina Visković, a zatim je na video bimu prikazan kratki film o tome kako je folker proveo prethodnu noć sa porodicom i prijateljima u jednom od prestoničkih klubova. I konačno, deset minuta pre 22 sata, utrnula su svetla u najvećoj dvorani na Balkanu, a Lukasov “Folk haus bend” zasvirao je prve taktove hita „Istina je da te lažem“. Istog trenutka, svi koji su sedeli na tribinama, ustali su sa svojih sedišta i zaigrali.

“Beograde, jesmo dobro, hoću da vidim ruke”, bilo je prvo što je Lukas rekao raspamećenoj omladini, koja je horski sa njim pevala sve pesme. “Nadam se da će nam i večeras biti lepo. Ne znam koji mi je ovo put da pevam u “Areni”, peti ili šesti? A biće i 56. Je l` tako?

Druga pesma bila je “Stil života“, naslovna sa Acinog novog studijskog albuma.

Na binu je zatim istrčala plesna grupa „Trik ef iks“ i samo za pevača izvela pesmu “Lucas time”. Bio je to rođendansko iznenađenje od njegovih drugara iz “Beotona“.

Pevao je Lukas zajedno sa horom od 17.000 duša “Dijabolika”, za koju mnogi tvrde da mu je najomiljenija, mada je folker to sinoć demantovao, pa “Nisam preživeo” za koju je rekao da je devojke obožavaju zbog emotivnog teksta, a onda je zamolio da se upale svetla u dvorani kako bi mogao da vidi svoju publiku u nivou 400, takozvanom “golubarniku”.

“Vi gore mi na svakom koncertu pravite probleme. Kažu mi kolege da taj nivo i ne postoji, ali postoji i te kako. Nek znaju da je “Arena” veća nego što neki misle”, kazao je Lukas, na šta se nivo 400 prolomio od aplauza.

Usledila je “Pesma od bola” i “Arena“ je eksplodirala! Ludilo se nastavilo sa bržim stvarima, a onda je Lukas, za svoju sestru Cecu koja je imala koncert u Nemačkoj, otpevao njen hit “Beograd”. Prisutnima je saopštio da će se sledeći put videti krajem juna, na koncertu na stadionu „Crvene zvezde“, a onda obnarodovao da će iduće godine osnovati fond za borbu protiv narkomanije

“Ne šalim se, osnivam fond za borbu protiv narkomanije, jer mnogo sam drugova izgubio zbog te pošasti i mnogo sam ružnih stvari prošao. Nemojte se zezati sa drogom, to je najveće zlo na svetu!

Onda je zapevao “Lešće” i posvetio pesmu svim prijateljima koji su umrli od droge. Na klaviru je odsvirao “Daleko si” i obećao da će Ivana Selakov sa kojom je peva u duetu, sigurno biti u junu sa njim na Marakani, budući da je u subotu veče bila na nastupu u Parizu.

Čim je prošla ponoć, “Folk haus bend” i Lukas su “opalili” po bržim pesmama na oduševljenje prisutnih. Parter se talasao na “Nešto protiv bolova”, a zagrljeni polupijani klinci na tribinama popeli su se na stolice, grlili jedni druge, širili ruke…

Reklame

Ostavite komentar